pocuvaj, lebo sa akosi nerozumieme. toto zapalovanie ktoreho som sem dal obrazok, je vsetko potrebne k cinnosti motora, tam sa uz nic nepripaja(okrem tlacitka,spinaca stop). ,ziadna cievka z z altika ktory X Y polovy rotor.je to tam komplet vsetko zaliate ,cievky,elektronika,magneticke obvody, a je to jednoliate. neda sa to normalne rozobrat,aby si si z toho urobil schemu. toto co pises ty su sice tiez podobne zapalovania, ale ich obrovsky rozdiel je v tom ze cievky, cievka, niesu sucastou toho zaliateho bloku, ale su umiestnene na alternatore. toto co pisem ja ma oko roror len ventilator v ktorom su zaliate 2 magnety. N, S. ked prejdu popod toto zapalko, tak to hodi iskru. cize tam to trochu inac riesene ako ako vari, agzat, vape... niekde som cital ze je tam dokonca aj snimac HALL, co je dost odlisne od vari, a podobnych. rovnako existuju tieto zapalovania z magnetickym obvodom v tvare U, a tiez v tvare E. potom este je rozdiel, ze ktorym smerom sa toci rotor. to co pises ti je v podstate jednoduche, lebo tu cievku ktora nabija kondenzator vidis, a vies tak isto kde je snimac. a na nabitie kondenzatora ti v tomto pripade nestaci, aby okolo cievky raz presiel N, alebo S magnet. to co pisem ja, tak pracuje na podobnom, ale z casti naodlisnom principe. ja len potrebujem schemu, a zatial som ju nenasiel. inac vyhladavanie som pouzil skor ako som sem napisal, ale kedze vysledok nebol uspokojivy, tak som sem napisal. inac este skusim napisat clenovy ako si poradil. inac jedine co sa tomuto podoba je toto, ale aj to sa konci predcasne.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... apalovanie
ak by niekto o neakej scheme vedel, tak budem vdacny.