Whirlpool AWM8085

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jancis1

Whirlpool AWM8085

#1 Příspěvek od Jancis1 »

Mám zlé čerpadlo prečerpávania vody, ale neviem od kial sa dá vybrať. Je to práčka plnená z predu, aj víko filtru vody je v predu v pravom rohu. Najsôr mi to vychádza že sa vybiera odspodu, môžem teda práčku prevrátiť, lebo je dosť ťažká?
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Presne tak. Daj ju opatrne nabok, a zospodu sa dostanes ku cerpadlu.
Jancis1

#3 Příspěvek od Jancis1 »

Díky :)
tatramacek

#4 Příspěvek od tatramacek »

před tím než ji převrátíš bych Ti doporučil ji zablokovat nádrž bubnu.. Ať se nepoškodí těsnění a jiné části. Je to tak lepší
Tunelprokop

#5 Příspěvek od Tunelprokop »

Než tam našroubuješ ty přepravní šrouby (i když ji můžeš normálně položit i tak), odsuneš ji, a pak položíš a zvedneš, tak budeš nadělanej jak hovado...... Sundej manžetu (drží ji spona s pružinou), 2 šrouby dveřního zámku, sokl a pod ním šroubky, ...... pak sundáš celý přední plech a krásně se dostaneš ke všemu bez jakékoli manipulace s pračkou. Naco se dřít, stačí u práce myslet.
maxricho

#6 Příspěvek od maxricho »

potreboval bych poradit,stava se mi,ze pres prihradku kde se davkuje prasek,avivaz ...a nasledne napousti voda mi nekdy pri napousteni voda vytece pres tu prihradku ven,uz jsem to zkousel vycistit od vodniho kamene kontroloval hadice jestli nejsou ucpane a porad nic,nedela to pravidelne.
a jeste jestli nevite jak spravne nastavit ten cervenej ventyl co je na lanku a vede ke kolecku programatoru,predem dekuji
Přílohy
2011-01-29 20.00.41.jpg
napousteci komurka
(93.86 KiB) Staženo 131 x
tatramacek

#7 Příspěvek od tatramacek »

Ahoj. nenastavuješ ten červenej ventil ale takovou tu bílou páčku která ti natahuje lanko od programátoru.. To červený slouží k tomu že podle toho jak krokuje programátor tak se ti posouvá splachování vody.. Nastav si na své pračce program praní - to by měla voda splachovat oddíl označený římskou dvojkou a koukej jak ti teče voda a otáčej tou bílou štelující páčkou. Esi to neni oznacene na te nadobce tim modrym prouzkem. Až bude voda splachovat čistě jen oddíl dvě tak je to hotové :wink:
maxricho

#8 Příspěvek od maxricho »

prave ze tu modrou znacku jsem udelal abych vedel kde to bylo puvodne,ale to mi pri prani tekla voda do vsech komurek a myslel jsem ze to je pricina toho ze mi voda obcas vytekla ven proto jsem to logicky kousek posunul jak rikas a ted voda tece jen do te komurky II to ukazuje ta riska co je u toho nejdelsiho konce toho cerveneho to uz jsem vypozoroval,tak to mam nastavene spravne,ale muj problem to nevyresilo v tom ze ta voda zase vyteka.nevis cim to muze byt?nedela to porad.prijde mi ze je tam velkej tlak a ta komurka to nestiha pojmout.ale co s tim? musel bych jedine privrit privodni ventyl vody,ale to prece neni reseni kdyz to driv nedelalo.
tatramacek

#9 Příspěvek od tatramacek »

sam nevim kde muze byt problem.. mas pracku ve vaze ? anebo by to chtelo zkontrolovat hadici propojujici nadrz s nadobkou na prasek :wink:
kbulda

#10 Příspěvek od kbulda »

Možný je i velký tlak vody a tím rychlejší plnění. Měl jsem podobný problém, stačilo přivřít kohout na zdi , před plnicí hadicí.
maxricho

#11 Příspěvek od maxricho »

tatramacek píše:sam nevim kde muze byt problem.. mas pracku ve vaze ? anebo by to chtelo zkontrolovat hadici propojujici nadrz s nadobkou na prasek :wink:

vsechno jsem vycistil i tu nadobku cele jsem to rozmontoval asi to budu muset resit privrenim kohoutu
maxricho

#12 Příspěvek od maxricho »

kbulda píše:Možný je i velký tlak vody a tím rychlejší plnění. Měl jsem podobný problém, stačilo přivřít kohout na zdi , před plnicí hadicí.

jo ale kde se tam ten velkej tlak najednou vzal
mirosne

#13 Příspěvek od mirosne »

tatramacek píše:sam nevim kde muze byt problem.. mas pracku ve vaze ? anebo by to chtelo zkontrolovat hadici propojujici nadrz s nadobkou na prasek :wink:

No ja som tento problém riešil takto:
Jednoducho som vybral šuflík na prach a ten bordel pod ním som vyčistil a potom to už netieklo.
Pozdravujem Vás, Miro.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“