invertor k Acer TravelMate 242FX

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kulikus

invertor k Acer TravelMate 242FX

#1 Příspěvek od kulikus »

Prestalo jit podsviceni displeje. Jaky je postup pri diagnostice/oprave invertoru? Pripadne shanim z vraku.
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Postup.
Muže být vadné X věcí.
Sleep swith, kabel, ivertor, výbojka atd.
tak asi takový je postup.
Internet - metla lidstva
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kulikus »

Nekde na modulu je preruseny signal ENABLE mezi konektorem a IO. Kdyz jsem ho vystavill pres 1k rezistor, vybojky nabehly. Presto je problemovy. Koupim invertor je-li k mani. Nabidnete?
MaTTo

#4 Příspěvek od MaTTo »

Taky model nepoznam takze neviem poradit a ebay tiez nepomohol, daj fotku invertora ... casto sa stava ze rovnaky typ invertora sa najde v toshibe, fujitsu, asuse a pod., az tak vela vyrobcov nebolo, naposledy som do asus ntb objednaval z ebay inverter urceny do gateway notebooku ale PNko sedelo, a sedel aj fungoval nakoniec aj samotny invertor cena vratane postovneho - 13€ , cena v ASUS CZ - 36€ bez postovneho .
A doslo mi to z ameriky ... cesta trvala 7prac. dni .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
jurill

#5 Příspěvek od jurill »

Vyber si z týchto podľa napájania :
http://sema-for.cz/shop/category.php?id_category=7.
Použil som ich niekoľko, doteraz fungujú...
MaTTo

#6 Příspěvek od MaTTo »

Tak ale toto je nejako malo :
vstupní konektor: 4 pájecí plošky (VCC, ON/OFF, ADJ, GND)
ani nepametam do akeho invertora isli 4 kabliky a pri neorigo invertoroch sa mi stavalo ze pri inom ako maximalnom jase LCDcka bolo viditelne blikanie podsvietenie a bolo to znacne neprijemne, odporucam typ invertora a hladat na ebay, urcite ho pouzivaju aj ine znacky nielen acer .
jurill

#7 Příspěvek od jurill »

To MaTTo: Máš pravdu, do invertorov ide 7-11 káblikov, ale ak sa na ten konektor pozrieš lepšie, zbadáš, že tam idú 4 rôzne...
MaTTo

#8 Příspěvek od MaTTo »

ja som sa na ten konektor pozrel az moc dobre a preto som napisal co som napisal : 4 pájecí plošky (VCC, ON/OFF, ADJ, GND) ,, toto je jednoznacne malo a aj keby som tam toto pripojil tak mam pocit ze to nebude splnat ocakavany vysledok ... mam dost vela skusenosti stym ze aj ked napajacie napetie invertora sedelo, a stacilo len prehodit kabliky v konektore aby to sedelo podla rozlozenia noveho invertora tak pri znizeni hodnoty podsvietenia na z maxima zacalo podsvietenie neprijemne rychlo blikat a tento stav sa s dalsim znizovanim intenzity podsvietenia zhorsoval .
Takze by som o nejakom invertore co ma VCC, ON/OFF, ADJ, GND ani nerozmyslal .
jurill

#9 Příspěvek od jurill »

Univerzálne invertory som dal do dvoch NTB a štyroch monitorov /17-19/ rôznych značiek. Ani jeden nebliká. Prikladám foto orig. invertora /ten som tu našiel narýchlo/ z ACER 5620 EXTENSA. Pripája sa to na 6 káblikov, ale niektoré sú spojené - viditeľné 4 plôšky, ako som už písal. Tak to bolo aj u ostatných...
Reagujem iba na spochybnenie mojich rád, nie je to reklama.
Přílohy
IMAG0044.jpg
(194.55 KiB) Staženo 137 x
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kulikus »

Prikladam foto. Je mozne, ze pri testovani nakonec odesel OZ960S {pobliz EN vstupu je +12V :-( }. Dal bych prednost i vymene IO pred montazi invertoru jineho typu. Neni tam moc mista a puvodni invertor ma jeste radu indikacnich LED.
Přílohy
Acer_TravelMate242_2.jpg
Acer_TravelMate242FX invertor
(40.37 KiB) Staženo 106 x
Acer_TravelMate242_1.jpg
Acer_TravelMate242FX invertor
(34.18 KiB) Staženo 119 x
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

OZ960S som v jednom monitore menil, ale tam to bolo jasne - od prerazeneho FETu odisiel jeden budiaci vystup...
KUBO

#12 Příspěvek od KUBO »

Oživím toto vlákno. Práve riešim taký istý problém ako užívateľ kulikus, ktorému ďakujem za pomoc. Tiež mi chýbal signál ENA na pine3 OZ960S. Zistil som, že signál ENA je spínaný z n-fetu Q3, ktorý otvára napätie z odporu R17-3Mohm. Kedže sa mi nepodarilo prísť na príčinu prečo nenabehne to potrebné napätie na gate Q3, tak som ho odstránil a spojil D-S s kapkou cínu a podsvietenie funguje. Po zapnutí je už aj chýbajúce napätie na gate 8,5V. Tak to nechám takto zapojené a uvíme koľko to vydrží, nakoľko je to už notebook dedko.
Přílohy
OZ960.pdf
(107.08 KiB) Staženo 99 x
Q3-smd KA1-si1302dl.pdf
(65.36 KiB) Staženo 103 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“