CTV2129 STEREO - bliká obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#31 Příspěvek od masar »

Začni kontrolou všech napájecích napětí. V celém vláknu není jediný údaj.:wink:
kokun

#33 Příspěvek od kokun »

Souhlas s kondikem - toto není závada, kterou by vyřešil bez skopu a ten (včetně znalostí TV techniky) bohužel nemá :wink:
Nejde mně nějak otevřít to jeho "video" (přitom sch. z odkazu se mně otevře hned), ale v tomto jsem PC-lama zase já :cry:
Ale tuším, kde závada bude (aniž jsem zhlédl jeho video - a to "staré", z podzimu, je už pryč!).
Taky jsem "oprášil" telku, která ležela rovněž 1/2r. (nebyl na ni čas) - hádám se stejnou závadou - předevčírem vyřešena :roll:
Honza - kokúň

#34 Příspěvek od masar »

To video je ve formátu 3GP, které produkují mobily. Otevřeš ho, když budeš mít nainstalované kodeky (např. K-lite).
Jinak souhlasím s vámi, také jsem svoje příspěvky psal v tomto duchu. Bez možnosti měřit videosignály v důležitých bodech a bez znalosti funkce těchto obvodů, má virus64 jen malou šanci závadu odhalit. :wink:
virus64

#36 Příspěvek od virus64 »

kondik píše:
Celé vlákno je na houno, ten človek nemá čo robiť v TV ja neviem prečo mu vlastne odpisujete, to ho bude len podporovať v tom aby to ešte viac domrvil ako to je !

Chlapče neposer sa z tolkej múdrosti. Chceš mi zakázat šprtat sa v TV? nato čo najrýchlejšie zabudni, a ked nechceš odpisovat tak neodpisuj!

Napätia na zdroji su OK, akurát namiesto + 180V je 200V, čiže o 20V viac. Napätia sú stále a nekolíšu.
Ak by som to ešte viac "domrvil" (čo nepredpokladám) tak žiadna škoda, tych starých OVPčiek si zoženiem aj celú aviu. Tie jednoduchšie zavady viem opravit, resp. nájst chybu a odstránit. Lenže toto je hodne mimo mojich znalostí.

Netušil som že budete mat problém s 3gp ale ok, predsa je to menej používaný formát. Hodil som to na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=wnnZSG2hY5o

keby niekto aspon tušil čo to može byt, pošlite aspon správu.
už ked s tym nič nespravím tak pojde "na klobásy" no čo už...

\\ opravená citácia..... virus64
Naposledy upravil(a) virus64 dne 06 úno 2011, 14:20, celkem upraveno 1 x.
virus64

#38 Příspěvek od virus64 »

kondik píše:ty vieš totižto veľký prd.

Zauíma ma ako si došiel k tomuto záveru.

Že ja zasieram forum? toto by si mohol povedat každému čo sa tu volačo opýta, nie len mne.
No ale aj ty si chytrý, ked nevieš nič poradit aspoň napíšeš že viem velký prd, takych chytrákov tu bude asi viac 8-)
shleha

#39 Příspěvek od shleha »

Opticky skontroluj prívod Ug2 na doske obrazovky,hlavne či je správne priletovaný.
Naposledy upravil(a) shleha dne 06 úno 2011, 23:25, celkem upraveno 1 x.
masar

#40 Příspěvek od masar »

virus64 píše:
masar píše:Celé vlákno je na houno, ten človek nemá čo robiť v TV ja neviem prečo mu vlastne odpisujete, to ho bude len podporovať v tom aby to ešte viac domrvil ako to je !

Chlapče neposer sa z tolkej múdrosti. Chceš mi zakázat šprtat sa v TV? nato čo najrýchlejšie zabudni, a ked nechceš odpisovat tak neodpisuj!
Jsi vedle, tohle jsem já nenapsal, spletl sis autora. ALe budiž, když nechceš... :wink:
jurill

#41 Příspěvek od jurill »

virus64 píše: ktory obvod v tejto tv ma nastarosti kontrast/jas?

Po tejto vete pochybujem, že vieš opraviť jednoduchšie závady. Ale aby si na mňa nenadával ako ti je zvykom, dám jeden typ - VD181.
virus64

#42 Příspěvek od virus64 »

masar, ospravedlnujem sa. To čo som písal patrilo kondíkovi, idem tu citáciu opravit...
ug2 je priletovaný správne, je možne že by bol ten kábel vnútri nejakym sposobom prerušený/poškodený?
jurill, u mna nieje zvykom nadávat ludom ktorí sa mi snažia pomôcť, to si teda špatne pochopil. Tá dióda čo si spomínal je OK. Mám podozrenie na VN trafo, konkretne na ten spodný trimer (stačí že sa ho len dotknem a už vidno spätné behy alebo začne blikat obraz)
masar

#43 Příspěvek od masar »

To je O.K.
Závadu jsi odhalil. :wink:
kokun

#44 Příspěvek od kokun »

virus64 píše:
kondik píše:ty vieš totižto veľký prd.

Zauíma ma ako si došiel k tomuto záveru.

Že ja zasieram forum? toto by si mohol povedat každému čo sa tu volačo opýta, nie len mne.
No ale aj ty si chytrý, ked nevieš nič poradit aspoň napíšeš že viem velký prd, takych chytrákov tu bude asi viac 8-)

Pokud tímto narážíš na mně (poněvadž jsem se výše v podstatě s kondikem ztotožňoval - a trvám na svém) "tak jsi vedle jak ta jedle". Troufám si tvrdit, že jsem tu poradil vícekrát, než např. ty :wink:
Po shlédnutí tvého nového-čitelnějšího videa vidím, že problém bude totožný s mým (vyřešeným).
Přestože já jsem obraz téměř neviděl - po nast. Ug2 tak, že začínaly svítit ZB (sig. bar. pruhy z TV generátoru), sotva bylo vidět pouze střídavě světlý a tmavý pruh - žádná barva. Přesto tam bylo přesně stejné kolísání jasu - jako na tvém videu.
Řešení (které ale bylo "vykoupeno" dvěma dny práce) není ale k tomu, aby se tu pověsilo (pro kdejakého trotla) na NET - byl by to podraz na kolegy servisáky :sorry:
Ono totiž není problém pro fušery (garážníky a kočárníky) opravovat běžné závady a s těmito "špeky" posílat (většinou s dokonale "rozvrtanou" telkou) zákazníky do servisu :cry:

virus64 píše: ... Ak by som to ešte viac "domrvil" (čo nepredpokladám) tak žiadna škoda, tych starých OVPčiek si zoženiem aj celú aviu. Tie jednoduchšie zavady viem opravit, resp. nájst chybu a odstránit. Lenže toto je hodne mimo mojich znalostí. ...

"Znalé" vyzývám k tipování závady (po SZ :!: - po uvážení příp. sdělím i řešení) :roll:
Honza - kokúň

#45 Příspěvek od masar »

To jsi napsal dobře. Pod to se dá jen podepsat. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“