CTV2129 STEREO - bliká obraz
Moderátor: Moderátoři
CTV2129 STEREO - bliká obraz
Mam doma telku OVP CTV2129 stereo, ktoru sa mi s časti podarilo opravit. Vymenil som BU508 + kondik v baze. Televizor sa po výmene zapol, ale občas mi blikne obraz, zosvetlí sa a hned stmavne. Myslím (ane niesom si isty) že to bude vadná obrazovka, preto asi telka skonči v zbernych surovinách. Čo myslíte, bude sa to dat nejako alebo je naozah obrazovka v háji?
prikladam aj video, čo sa s tym vlastne deje, dobre to vidno na tmavom podklade. Blika to náhodne.
No video sem pridať nejde... http://www.upnito.sk/subor/1170325a6ffa ... 13ce9.html
Vypni zvuk a v naprostém tichu(:wink: ) poslouchej akustické projevy tv, tj. rozklady a vn. Třeba uslyšíš něco, co tě navede.
Vidím to na projev obvodu RZB v reakci na nesprávnou velikost anodového proudu (Ug2, vn), popř. přeskoky uvnitř vn-trafa nebo v patici obrazovky. (proto to ticho).
Ale hlavně bys měl měřit napětí vyráběná vn-trafem a jeho (ne)stabilitu.
Pri tom preblikavani nepočut žiadne akusticke zmeny. Počut len to klasicke praskanie alebo ako to nazvat a ked som pri zadnej strane obrazovky, počujem take slabučké pískanie, pravsepodobne rozklad.
neviem ako si zmeram to VN, nemam nato vybavenie.