Denní svícení a kontrola prasklých žárovek
Moderátor: Moderátoři
Ale nemyslel jsem to tak, že přezbrojíš mlhovky na světla pro denní svícení, protože pro tento účel nemají homologaci.
To auto musí mít přípravu na světla pro denní svícení nezávisle na těch mlhovkách, pohledej v dokumentaci, najdeš to třeba pod zkratkou D.R.L.
Automatické soumrakové spínání světel (většinou se jmenuje dim-dip) to má a přípravu pro D.R.L. ne?
- kevin_mitnick
Mimochodem,víš,jak pracuje bočník u ampérmetru nebo předřadník u voltmetru?
swat
PS:Pokud nechceš,abych na tebe reagoval,prosím,nereaguj ty na mne.Tohle je diskuse,kde se může dokonce i člověk mýlit(to je ale drzost,co?) a je na těch znalejších,aby to těm druhým třeba vysvětlili a ne je uráželi.
Re: swat
67kapa píše:A co se týče toho měření na vláknech žárovky,tak vyhodnotit dva stavy,kdy je vlákno přerušené či dobré, opravdu není složité.Jelikož má malý odpor,může být třeba přizemněna (jen jako příklad) báze tranzistoru NPN,ta bude ještě přes vyšší odpor připojena na plus.Tranzistor bude díky vláknu žárovky uzavřen.V okamžiku přerušení vlákna stoupne napětí na bázi a tranzistor se otevře.Samozřejmě by se to muselo spočítat,aby to fungovalo dobře,ale jako princip by to šlo.
Kontrolní otázka: Jaké napětí je na 12V žárovce připojené na 12V?
kevin_mitnick píše:V prvni rade nebud tajemny jak hrad v Karpatech a napis co mas za auto. (vyrobce, model, rok), pripadne vybava. Mozna se nekomu na harddisku povaluje dokumentace a budeme se moct bavit trochu na urovni.
Žádnej hrad nejsem
Je to BMW 320d 2007.
Schémata elektriky mám (resp. Wiring Diagram System), ale jsou k ničemu, jsou jenom nic neříkající blokové.
Např. mlhová světla - http://dkx.cz/foto/auto-drl/Schema.png
Dnes jsem byl vyzkoušet tu teorii, co mi poradil známý:
Vyzkoušel jsem to na mlhových světlech.
Jak jsem začal, tak jsem skončil, takhle to také nepůjde.
Při zapnuté elektrice a vypnutém motoru, jsem zapnul mlhové světla, následně připojil svých +12V přes ty diody - clink, a už tam byla detekce spálené žárovky.
Nemělo smysl pokračovat a analyzovat další stavy.