WINXP a internet a osobne info

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
aqq

WINXP a internet a osobne info

#1 Příspěvek od aqq »

Dobry den ! pocul som ze winxp a 2000 posiela osobne informacie do mikrosoftu je to pravda ??? ako sa proti tomu branit ??? :?:

DAKUJEM
miroja

#2 Příspěvek od miroja »

Mozno sa budu niektori cudovat, ale asi najbezpecnejsi Win na surfovanie je Win98. Len skoda, ze niektori vyrobcovia HW uz nemaju podperu pre W9x :cry:
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

Záleží co bereš jako osobní informace. Branit se jedine firewalem nebo legalním XP.
Internet - metla lidstva
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mě s tou zrušenou podporou pro WIN98 taky pěkně štvou, mě tenhle systém taky vyhovuje, protože ho znám jako svý vlastní boty. Odvirovávat XP je opravdu zážitek, občas mě něco takovýho přinesou a je to hrůza. A s tím posíláním info na net, bůhví, co tam mají všechno zašitý včetně podpory pro EfBíAj...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

ZdenekHQ píše:Mě s tou zrušenou podporou pro WIN98 taky pěkně štvou, mě tenhle systém taky vyhovuje, protože ho znám jako svý vlastní boty. Odvirovávat XP je opravdu zážitek, občas mě něco takovýho přinesou a je to hrůza. A s tím posíláním info na net, bůhví, co tam mají všechno zašitý včetně podpory pro EfBíAj...

Plnej souhlas, kvůli ovladačům vidoekarty jsem je taky musel opustit.
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Kód: Vybrat vše

Windows Update posílá více než je třeba
Daleko otevřeněji než v předchozím tipu popisovaná aktivace se chová služba Windows Update. Pokud navštívíte WWW stránku windowsupdate.microsoft.com nebo použijete funkci Automatické aktualizace, pošle prvek ActiveX dotaz na server s updaty.
My jsme zjistili, že množství přenášených informací daleko přesahuje představy běžného uživatele. Vedle bezesporu nutných informací z registrů, jako je informace o verzi systému, verzi prohlížeče a o verzích jiných programů od Microsoftu, pro něž mohou být rovněž dostupné updaty, se přenáší i informace o jazykových nastaveních Windows, dále Product-Key, verze BIOSu a informace o již instalovaných updatech.
To vše by se snad dalo i tolerovat, ovšem prvek ActiveX přenáší i tzv. číslo Guid (Globally Unique Identifier), stejně jako IP adresu. V případě čísla Guid se jedná o hexadecimální hodnotu 32 znaků, která je pro každý počítač jiná. Za normálních okolností se sice toto číslo nedá jednoznačně přiřadit k vaší osobě, ovšem za jistých okolností to udělat lze. Je tomu tak v případě, kdy svoji instalaci Windows zaregistrujete (ne pouze aktivujete), nebo pokud si vyžádáte pravidelné zasílání novinek od Microsoftu. Pak totiž z technického hlediska není žádný problém, aby se například při updatu systému přenášená data přiřadila k vašim osobním údajům jako vaše jméno či adresa.
Vycházíme z toho, že v současné době zatím nemá využití těchto technik pro Microsoft žádný význam. Podle Microsoftu nashromážděné údaje stále slouží pouze ke statistickým účelům, zejména ke sledování a záznamu přístupu počítačů s určitou IP adresou na stránky Windows Update. Přesto považujeme nutnost registrace nebo pravidelné zasílání novinek z Microsoftu za záležitosti, bez kterých se snadno obejdeme.

vice
http://www.pcworldsecurity.cz/pcws.nsf/ ... 8F0033D4D6

Jak se proti tomu branit? Neaktualizovat.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

A jsme zpátky u myšlenky, ze které jsme si před pár lety dělali legraci - WIN jsou nejdelší počítačovej vir na světě...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
galjo

#8 Příspěvek od galjo »

Asi bude lepšie ked sa vrátite k Sinclairom a opustíte Internet.. Potom nebudete nič odosielať.. Pokroku techniky sa neubránite.
Odpovědět

Zpět na „Software“