DAKUJEM
WINXP a internet a osobne info
Moderátor: Moderátoři
-
aqq
WINXP a internet a osobne info
DAKUJEM
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:Mě s tou zrušenou podporou pro WIN98 taky pěkně štvou, mě tenhle systém taky vyhovuje, protože ho znám jako svý vlastní boty. Odvirovávat XP je opravdu zážitek, občas mě něco takovýho přinesou a je to hrůza. A s tím posíláním info na net, bůhví, co tam mají všechno zašitý včetně podpory pro EfBíAj...
Plnej souhlas, kvůli ovladačům vidoekarty jsem je taky musel opustit.
Kód: Vybrat vše
Windows Update posílá více než je třeba
Daleko otevřeněji než v předchozím tipu popisovaná aktivace se chová služba Windows Update. Pokud navštívíte WWW stránku windowsupdate.microsoft.com nebo použijete funkci Automatické aktualizace, pošle prvek ActiveX dotaz na server s updaty.
My jsme zjistili, že množství přenášených informací daleko přesahuje představy běžného uživatele. Vedle bezesporu nutných informací z registrů, jako je informace o verzi systému, verzi prohlížeče a o verzích jiných programů od Microsoftu, pro něž mohou být rovněž dostupné updaty, se přenáší i informace o jazykových nastaveních Windows, dále Product-Key, verze BIOSu a informace o již instalovaných updatech.
To vše by se snad dalo i tolerovat, ovšem prvek ActiveX přenáší i tzv. číslo Guid (Globally Unique Identifier), stejně jako IP adresu. V případě čísla Guid se jedná o hexadecimální hodnotu 32 znaků, která je pro každý počítač jiná. Za normálních okolností se sice toto číslo nedá jednoznačně přiřadit k vaší osobě, ovšem za jistých okolností to udělat lze. Je tomu tak v případě, kdy svoji instalaci Windows zaregistrujete (ne pouze aktivujete), nebo pokud si vyžádáte pravidelné zasílání novinek od Microsoftu. Pak totiž z technického hlediska není žádný problém, aby se například při updatu systému přenášená data přiřadila k vašim osobním údajům jako vaše jméno či adresa.
Vycházíme z toho, že v současné době zatím nemá využití těchto technik pro Microsoft žádný význam. Podle Microsoftu nashromážděné údaje stále slouží pouze ke statistickým účelům, zejména ke sledování a záznamu přístupu počítačů s určitou IP adresou na stránky Windows Update. Přesto považujeme nutnost registrace nebo pravidelné zasílání novinek z Microsoftu za záležitosti, bez kterých se snadno obejdeme.vice
http://www.pcworldsecurity.cz/pcws.nsf/ ... 8F0033D4D6
Jak se proti tomu branit? Neaktualizovat.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]