Jak pracuje akumulator v notebooku
Moderátor: Moderátoři
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
starnutie Lion
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
Re: starnutie Lion
palo1129 píše:To je ten problem, lebo ked si niekto kupi trebars novy NB, moze ho kupit s bateriou, ktora bola vyrobena pred 2-3 rokmi. Takato bateria mu velmi dlho uz nevydrzi, pretoze lionky maju problem so starnutim bez ohladu, ci sa pouzivaju alebo nie. (Treba si pri kupe vsimat aj datum vyroby akumulatoru). Co sa tyka toho, ci je lepsie vyberat bateriu v NB, ktory je pernamentne napajany na adapter, tak si myslim ze prirodzene ano, aj ked sa zivotnost baterie tym nejak viac nepredlzi. Niekde som cital vysledky testov, z ktorych vyplivalo, ze bateria si svoju kapacitu vyrazne najdlhsie udrzi, ked sa skladuje v co najmenej vlhkom prostredi pri teplote +11°c a je nabita na 40% svojej kapacity.
No co já se tak dívám na své akumulátory ani na jednom není rok výroby.Neříkám to jako dogma ale nenašel jsem datum výroby ani na své autobaterii.
Zajímá mě to, protože jsem měřil Li-Ion aku z elektrokola a jeho elektronika (ta co je přímo v aku) výstup odpojí při poklesu na napětí odpovídající právě těm 3,5V/článek. Připadá mi to hodně, protože v nějaké specifikaci, kterou jsem našel na webu bylo uvedeno konečné vybíjecí napětí pro Li-Ion 30V, takže 3V/článek
- czatlantis