AVR nejde programovat přes LPT
Moderátor: Moderátoři
Tak to vyzkoušej, připoj to na USB a změř napětí na VCC pinu JTAGu při osazeném JP1 a bez něj. Podle mě to přepíná, jestli napájení z USB leze ven na VCC nebo ne.
Edit: Nemá tam být na VCC pinu JTAGu, ale ISP, jsem koukala na stránky GME, kde je na fotce JTAG programátor, místo ISP.
odie píše:měřim jak to jde, ale jenom 0,5V s nebo i bez jumperu, ani s externím napájením to neběhá
A zelená LED svítí? V programátoru je ATMEGA8 napájená z USB. Zelený jumper je pouze pro napájení programovaného obvodu(ISP konektoru) z USB portu počítače. Ještě je tam 3-stavový oddělovač 74HC126 a ten je napájený z pinu VCC na ISP konktoru(takže pokud chceme využít jen signály SCK,RST,MISO,MOSI a GND, tak musí být propojen zelený jumper).
Co se týká napájení z USB při propojce JP1, tak mi to neutáhne vývojovej kit s podsvíceným LCD modulem. A není to USB portem. Je to tou malou diodou v programátoru(SOD80).
- Přílohy
-
AVR_studio_avrprog2.JPG- (177.02 KiB) Staženo 143 x
Andrea píše:Neni tam ta dioda osazená obráceně?
Aby neztratil záruku, tak to nemůže rozebrat(je tam samolepka co p odlepení po ní zůstanou nápisi VOID). Ale může to změřit multimetrem testem vodivosti diod mezi VCC na ISP a jumperem JP1. Ale i dioda obráceně nemůže vadit při programování obvodu externě napájeného.
odie píše:měřim jak to jde, ale jenom 0,5V s nebo i bez jumperu, ani s externím napájením to neběhá
se domnívám, že to zkoušel s externím napájením.
Já mám po záruce. Jednak ze zvědavosti a hlavně kvůli tomu, že ta samolepka je větší než obal a na rohu se sloupávala. Tak jsem jí rozstříhal a na prostřední plošku obalu vlepil jen označení a zapojení ISP konektoru. Kvůli 340kč se případně nezblázním.