mtajovsky píše:Asi bych se vrátil k tomu původnímu zapojení. Jak to, že při spuštěném motoru a zapnutí mlhovek nedošlo k přepnutí relé? To je ta otázka. Nejprve bych rozchodil spolehlivé spínání relé, které je paralelně k žárovce i při spuštěném motoru. Pak je otázka, co udělá nahrazení žárovky odporem. Žárovka má za studena malý odpor, nepočítá s tím řídící jednotka nějak, není tam nějaké proudové omezení?
Bohužel, a to je základní problém, neznám princip fungování té kontroly. Rozhodně není blbá, pozná i připojení vlastního napětí během svícení (!).
mtajovsky píše:Ještě by šlo nezapínat mlhovky vůbec spínačem mlhovek - původní vedení vede na náhradní odpor, ale v mlze zapnout "denní svícení" - to máte na samostatný vypínač, předpokládám. Náhradní odpor by měl trvale vydržet 12V pro případ, že by někdo přece jen sepnul původní spínač na mlhovky.
To už jsem probral v tom sesterském tématu

(nemám spínač, najít správný odpor pro původní vedení také nebude jednoduché)
mtajovsky píše:Já vím, že jste to už říkal, ale víte, že se se samotnými mlhovkami nesmí jezdit?
Ano vím. A vím, že kdyby na to došlo, neukecám to.
Moje auto má ty "Angel eyeys" svítivé kroužky kolem hlavních světlometů. Ty jsou ale jenom parkovačky.
Koupil jsem do nic extrasvítivé LED, nicméně i tak není intenzita dostatečná kvůli světlovodům.
Inspirovaly mě jiné nové vozy, např. nové Škodovky, které mají sdružené denní svícení společně s mlhovkami. Vím, že je to řešené dvěma různými žárovkami.
Proto jsem si koupil slabší LED žárovky i do mlhovek a mám v úmyslu s nimi svítit pouze přes den (resp. když hlavní světla nesvítí) zároveň s těma parkovačkami.
Rozhodně tak, abych nikoho neoslňoval a zároveň byl viděn. Nepatřím k těm "tunerům" s HID xenony v halogen patici...