Přijímač s PCF 802-rada
Moderátor: Moderátoři
Jejda,já to napsal blbě,protože ta problematika byla probírána ve spojitosti s trandem.alles píše:stejně jako se řídí zesílení pentody napětím na g2, řídí se trioda napětím na anodě?
pajosek2: nějak si nedokážu spojit kolektor s lampou, ale zajímá mě jak to myslíš..
Ale i já si myslím,že se ZV reguluje tím poťákem v anodě triody.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
EDIT: ale dostáváme se na rovinu spekulací.....aby to autora vlákna neodradilo od stavby, do začátku mě příjde to schéma ale dobré...
popis je tak obsáhlý že se dá využít univerzálně na jakýkoliv jednoduchý lampový přijímač, mohl by ti pomoci i při stavbě tvého
autor má zřejmě pedagogické nadání, je to napsáno velice pěkně
dokument jsem stáhl kdysi ze stránek www.dc.evil666.net , kde byla konstrukce popsána, Bohužel stránky už nejeví funkčnost. A tak doufám že se autor nebude zlobit když zde soubor zveřejním..
- Přílohy
-
audion.zip- (109.55 KiB) Staženo 537 x
Našel jsem přepracované vydání doplněné o koncový stupeň.
Třeba se to bude někomu hodit.
Jestli to tu už někde je,tak se omlouvám.
http://ulozto.cz/xj2RMJ9F/zpetnovazebni ... stavbu-rar
tak jsem se po chvilkách do toho pustil.Jako základ posloužil vrak rádia Tesla Largo.Ladící kondenzátor je z nějakého dederónského rádia a vf 6ž1P plus sokl se stíněním je z aukra.Zbytek je co dům a podnikový ,,kaufland,,(šroťák)dal.
Není to konečná verze,je to jen na vyzkoušení.Bohužel na těch deset metrů drátu zhruba ve třech metrech výšky chytám na středních vlnách jen kravál a slabě ČRo2.
Když si pustím signál z vysílače(viz foto)je to o něčem jiném.....
A ještě nějaké foto:
- Přílohy
-
DSCN2005.JPG- (125.72 KiB) Staženo 212 x
-
DSCN2003.JPG- (122.87 KiB) Staženo 181 x