Velký odběr proudu v obvodu
Moderátor: Moderátoři
Velký odběr proudu v obvodu
předem se omlouvám, že nedokáži diagnostikovat problém. Bude to nejspíše hloupost. Problém je takový, že trafo "230V/12V/3,6A" nepřipojené na obvod má výstupní napětí 12V po připojení do obvodu má napětí pouze 5,5V někde je obrovská ztráta. Nevěděl by někdo jen od oka jakou součástkou by to mohlo být? Je mi jasné, že přiložené materiály jsou skoro k ničemu.
Děkuji mnohokrát, přeji hezký den
Opraven název vlákna. ZdenekHQ
Pokud z něj napájíš 1) přes stábl 7812 (asi?) časovač 555 a relé, ještě to utáhne - ale v momentě, kdy připojíš i 2) motor, je to v pikách a to tráfko jde samozřejmě s napětím dolů...
A kutilmile - nelituju tě
- feliz_navidad
feliz_navidad píše:...
Jo a mimochodem, ten plošňák vpravo je fakt maso...
Deska je v pohodě, možná jen ta zem by se dala natahat širším spojem a jinudy, ale viděl jsem už mnohokrát i horší bastly...
A kutilmile - nelituju tě
vinky26 píše:breta1 píše:Než půjdeme dále, moc by pomohlo zjištění, co se hřeje po chvilce zapnutí (můstek US1, stabilizátor IO2 nebo IO1 atd...).
Včera jsem to zapojoval a žádné přehřívání jsem nezaregistroval. Původně tam bylo trafo 230V/12V/1A z důvodu že se rozpadlo, tak bylo nahrazeno trafem 230V/12V/3,6A
To by se porušily zákony fyziky, kdyby nic nehřálo - když je za trafem 5V při proudu cca 5A, tak něco musí topit výkonem 25W a to nejde přehlédnout...