mAh kontra Ah

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lazapah

mAh kontra Ah

#1 Příspěvek od lazapah »

Nazdar,
mám dotaz. Nejsem profesionál ani amatér, o elektřině vím jen pár základních věcí. Chtěl bych se zeptat jak je to s jednotkami mAh a mA. Jde mi o to, za jak dlouho se vybije baterie, která má 230 mAh, jestliže bude napájet 1 LED, která má 10mA.
Díky za jakoukoliv odpověď
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

mAh jsou jednotkou náboje, náboj je proud krát čas. Takže když znáš náboj a proud a chceš znát čas, tak si vzpomeneme na matematiku ze základky a?
lazapah

#3 Příspěvek od lazapah »

ok, takže vydrží 23 hodin. Díky

jde mi o to, jak nejlépe napájet pouze jednu LED tak, abych nemusel baterii měnit každý den či týden. Jde o napájení jediné LED, jako dekoracční osvětlení. Nemáte někdo nějaký nápad ?
Díky !!!
Hanger

#4 Příspěvek od Hanger »

no nevím kde chceš LEDku umístit, ale co takhle vykuchat solární zahradní lampičku? :wink:
Banda

#5 Příspěvek od Banda »

A to nelze vyměnit za aku s vyšší kapacitou?
lazapah

#6 Příspěvek od lazapah »

vykuchat solární lampičku je asi dobrý nápad, ale mohl by mi někdo poradit co jak s čím propojit ?

Dá se pořídit samostatně malá solárná destička ?

a jako akumulátor lze využít nabíjecí AA baterii ?

a tuto baterii následně propojit s LEDkou ?

prosím o radu !
zatím díky moc za pomoc !
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Teoreticky 23 hodin, zase tak stupidní otázka, že mi to připadá jako provolace.
..to bude jen ňákej odpůrek
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Když celý systém z lampičky vymorduješ , tak všechny dráty povedou tam , kam mají . Pro jistotu zakreslit , kdyby ta vátina někde upadla , či ji bylo třeba prodloužit .
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pajosek2 »

mi-ro píše:Teoreticky 23 hodin, zase tak stupidní otázka, že mi to připadá jako provolace.
Kvůli takovým reakcím,jakou jsi předvedl se spousta začátečníků,kteří by se mohli vypracovat,bojí zeptat. Je to dotaz jako každý jiný,takže pokud nechceš odpovídat,tak mlč.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
feliz_navidad

#10 Příspěvek od feliz_navidad »

Aniž bych se chtěl kohokoli dotknout, nevypracuje se pokládáním dotazů, ale vlastní prací a studiem.
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

To tedy nevím , ale sám jsem se naučil pokus omyl a současně ptaním . Vím dobře , jak to vždy vypadalo , když se vyučující ptal , kdo tomu nerozumí , byli všichni zticha a pak to všelijak lovili . Běžně jsem se v tom stavu zeptal . A stejně jsem se naučil u soustružníka , když jsem mu mohl dlouhodobě koukat do ruky . I v praktické technické literatuře je spousta lhaní .
feliz_navidad

#12 Příspěvek od feliz_navidad »

Myslel jsem to tak, že nejdřív studuji a pak se případně ptám, čemu nerozumím. U takovýhto typů dotazů ta etapa studium byla evidentně vynechána.
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Jak má vědět výjimečně zabruslející do elektriky kam se vůbec má podívat ? Četl jsi vstupní popis , když říkáš nejdříve studovat ?
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pajosek2 »

feliz_navidad píše:Aniž bych se chtěl kohokoli dotknout, nevypracuje se pokládáním dotazů, ale vlastní prací a studiem.
To máš naprostou pravu,že vlastní prací a studiem se člověk nejlíp vypracuje,ale pokud se na něco zeptá,tak je naprosto 🤐 mu říkat,že je to stupindí dotaz.Každý dotaz je položen proto,že tomu tazatel nerozumí a těm znalejším připadá jako stupidní jen proto,že oni už jsou dál v dané oblasti. Proč to,ale tazateli dávat najevo stačí mu poradit nebo jen mlčeti. Někdy mne to ponižování ze strany těch,kteří už zapoměli,že se kdysi také museli ptát,strašně rozohňuje.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
feliz_navidad

#15 Příspěvek od feliz_navidad »

Tady ale přece nikdo nedával nikomu najevo, že je snad někde dál, to jste chlapci nepochopili. Jde o to, že často je to tak, že tazatel položí dotaz jenom proto, poněvadž je to pro něj podstatně jednodušší se zeptat, než chvíli hledat, nebo nedejbože používat vlastní hlavu. Tím opět nemyslím nikoho konkrétního.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“