Parní stanice.
Moderátor: Moderátoři
Parní stanice.
Vím akorát, že pára se spouští spínačem v rukojeti žehličky. Voda v bojleru se zřejmě ohřívá, protože je slyšet šumění a pak cvakne termostat a vypne. Bliká přitom zelená kontrolka. Koukal jsem se nalévacím otvorem do nádržky na vodu a je vidět, že hadička, která zřejmě nasává vodu je prasklá na 2 místech. Tak jsem naplnil nádržku tak, že i tato prasklá místa byla zatopena a pořád pára nejde. Potřeboval bych vědět, jestli je možné se do nádržky nějak dostat, připadá mě, že je to zalepené a že to nepůjde. Takže výměna hadičky asi nepůjde. Ale jelikož jsem zaplavil i zavodněný místa, tak si spíš myslím, že závada bude někde jinde, nejspíš na cestě dopravy páry do žehličky. Tak bych prosil, pokud někdo poradí, jaký je princip spouštění páry. Spínač v rukojeti něco spouští, co nefunguje. Jestli nějaký ventil, nebo čerpadlo, opravdu nevím. Pokud budu znát princip funkce, tak to zvládnu. Díky
U klasické s tlakovou nádobou, o které píše Crifodo, se ze žehličky otevírá ventil a nasávací hadička netřeba, jen se otevře cesta páře.
Je na tom nápis Carugate (MI) 5564EN2, 5S80AIF
23V/50Hz 13,5VA classe H, ED 100%, TF140° TA 120°C P0,1 - 6 bar.
- Přílohy
-
DSCF4900.JPG- (150.6 KiB) Staženo 228 x
-
DSCF4905.JPG- (279.5 KiB) Staženo 214 x