Sháním, vyměním Amáro, PE a KTE
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Nevím jak teď, ale koho ty reklamy prudily, nebyl problém rozehnout ty sponky, nalistovat první stránku a poslední z reklamama a vytáhnout - takto ten časopis docela i zhubl..
- feliz_navidad
- patrikvarga
blues píše:Pánové,
smekám a děkuji Vám všem za ochotu a rychlost.
patrikvarga je to přesně ono, dík.
Pokud hledáš nějákou konkrétní věc /zapojení/ tak si stáhni aplikaci AR-BASE, tam napíšeš to, co chceš postavit, a ono Ti to vyhledá roky, měsíce, typ časpisu(zda jde o AR,PE,KTE atd), kde se dané zapojení nachází, čili Ti to najde třeba 10 možností, ty si to prohledáš v časopisech, vybereš si zapojení, které se nejvíc líbí, postavíš atd atd.
Též možno použít vyhledávač na jirky.webz.cz, nebo nejlépe oba, většinou mě to našlo odlyšené výsledky
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
V ARbase mají vypsané konstrukce od roku 1952 do 2009 (podle webu) a to včetně Radiového konstruktéra a KTE.
U mně na webu jsou zatím články z AR od roku 1987 po 2011, v podstatě to co vyšlo na CD + aktuální čísla. AR 1952 - 1986 teprve zpracovávám. Je to ještě na dlouho. A KTE Radio mám úplně zvlášť.
Časem bych chtěl o obě dazabáze (1952-1986 a 1987-2011) taky sloučit. Předtím však budu muset vytvořit úplně nové vyhledávání, aby výsledky odpovídaly lépe dotazu, přidat volbu "hledat i před rokem 1990" a další upřesňující kritéria.
Jak rychle se to nové vyhledávání povede udělat, nevím. PHP a SQL nejsou úplně moje parketa.
Další věc je pojmenování článků. Sice jsem to u ARbase neověřoval, ale mohou mít, aby lépe vystihli obsah, jinak nadepsaný článek v databázi než je v časopise. U některého seznamu článků na webu jsem to tak viděl. U mé databáze se snažím dodržovat určitá pravidla a jedno z nich je držet se nadpisů v časopisu. Někdy to však taky nejde. Třeba u Konstrukční elektroniky, kdy je celé čislo na jedno téma a jeden nadpis pod sebou ukrývá mnoho konstrukcí. V tom případě je vypisuji pokud možno všechny, aby ty konstrukce byly dohledatelné.
Dalo by se toho k tématu napsat ještě hodně, ale to je pro uživatele databáze nezajímavé, tak to stačí. I tak jsem se nějak rozepsal...
http://www.uloz.to/7948817/funkamateur-2010-pdf
Komplet celý ročník.
Mám i jiné zahraniční časopisy.
Jirka píše:To je možný, že obě databáze dávájí rozdílné výsledky.
V ARbase mají vypsané konstrukce od roku 1952 do 2009 (podle webu) a to včetně Radiového konstruktéra a KTE.
U mně na webu jsou zatím články z AR od roku 1987 po 2011, v podstatě to co vyšlo na CD + aktuální čísla. AR 1952 - 1986 teprve zpracovávám. Je to ještě na dlouho. A KTE Radio mám úplně zvlášť.
Časem bych chtěl o obě dazabáze (1952-1986 a 1987-2011) taky sloučit. Předtím však budu muset vytvořit úplně nové vyhledávání, aby výsledky odpovídaly lépe dotazu, přidat volbu "hledat i před rokem 1990" a další upřesňující kritéria.
Jak rychle se to nové vyhledávání povede udělat, nevím. PHP a SQL nejsou úplně moje parketa.
Další věc je pojmenování článků. Sice jsem to u ARbase neověřoval, ale mohou mít, aby lépe vystihli obsah, jinak nadepsaný článek v databázi než je v časopise. U některého seznamu článků na webu jsem to tak viděl. U mé databáze se snažím dodržovat určitá pravidla a jedno z nich je držet se nadpisů v časopisu. Někdy to však taky nejde. Třeba u Konstrukční elektroniky, kdy je celé čislo na jedno téma a jeden nadpis pod sebou ukrývá mnoho konstrukcí. V tom případě je vypisuji pokud možno všechny, aby ty konstrukce byly dohledatelné.
Dalo by se toho k tématu napsat ještě hodně, ale to je pro uživatele databáze nezajímavé, tak to stačí. I tak jsem se nějak rozepsal...
Myslíš, že by se našlo něco, s čím bych Ti mohl v tom pomoc. Samozřejmě jen v době, kdy budu mít moc volného času a bude nuda. Kdyžtak mě dej vědet osobně na uvedené kontakty tj. mejl, SZ, atd.
pavel242 píše:Kdyby mněl někdo zájem tak obdoba AR v Německu je zde:
http://www.uloz.to/7948817/funkamateur-2010-pdf
Komplet celý ročník.
Mám i jiné zahraniční časopisy.
Juknu na to