TESLA 32LCD45, chassis Vestel 17MB22-2
Moderátor: Moderátoři
Po určité době (po vyhřátí) mi začne blikat obraz s frekvencí asi 30Hz. Přišel jsem na to, že je tepelně závislá zenerka ZD5 pro Uz=6V v řízení invertoru (pro všech 8 trafíček), tu jsem vyměnil, ale po týdnu se mi telka vrátila. Schéma nemám a proto je to složitější, nejspíš bude nestabilní obvod v invertoru, který má tuto zenerku jako referenci a zenerka svou přirozenou tepelnou stabilitou rozhodí celý tento řídicí obvod, který následně rozbliká všechny výbojky v podsvícení
Nemáš náhodou nějaký tyhle panely s touhle vadou?Kdyžtak je odkoupím a pokusím se jeden rozchodit.
Díky
Z toho plyne, že tepelná závislost zenerky v invertoru (viz. popis výše) buď byla druhá závada, ale spíš si myslím, že to bylo spojeny s nestabilitou zdroje - na úkor jeho tepelné závislosti.
No ale, teď mám druhý problém. Pro jistotu jsem se chtěl podívat, je-li chlazen krycím plechem IC v bloku T-con a když jsem ho odkrýval, tak mi to průhledny lepidlo (fixující konektor) - tento konektor rozlomilo, vypadli mi z něj dva drátky. Jedná se o oranžovou a fialovou barvu. Nemáte někdo tohle LCD na stole....je tam propojovací kabel s číslem (podle AVELMAKU) 30048584.
Pls poraďte ať to můžu už konečně složit.
díky
Tak tady to máš vyfocený.
- Přílohy
-
Snímek 011.jpg- (157.13 KiB) Staženo 122 x