navýšení příkonu

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kemoskem

navýšení příkonu

#1 Příspěvek od kemoskem »

Můžete mi prosím poradit? Psal sem před 3 dny na eon a nejsou schopni mi odpovědět.
Uvažuji o změně jističe před elektroměrem. Nyní máme jistič 1x20A ,plánuji jistič 3x25A.
Sazbu máme D02d.
Stáhnul jsem si formulář ŽÁDOST O TRVALÉ PŘIPOJENÍ ODBĚRNÉHO MÍSTA K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ NN.
http://www.eon.cz/file/cs/distribution/ ... NN_DOM.pdf

Pár otázek:

1. Je pořeba u odběrného místa vyplnovat kolonky KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ,PARCELNÍ ČÍSLO ?

2.Co vyplnit do kolonky POŽADOVANÝ TERMÍN PŘIPOJENÍ ?

3.Je nutné vyplnovat kolonky CHARAKTER ODBĚRU? To jsou přece u sazby D02d zcela nepodstatné údaje.

4.Co zaškrtnout ANOxNE u otázky :"V odběrném místě je již připravena výrobna elektřiny". Jak tomu mám rozumět?

Bydlíme v paneláku.
Děkuji za odpověd
--------------------------------------------------------------------------------
Naposledy upravil(a) kemoskem dne 08 bře 2011, 20:03, celkem upraveno 1 x.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

No zrovna v paneláku může být to navýšení příkonu docela problém :?
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Jde o stávající odběrné místo, tak by mělo stačit číslo odběrného místa (číslo místa spotřeby), které najdeš na vyúčtování. Pro ně tam kolonka je.
Můžeš uvést i číslo elektroměru, i když je jednofázový a má se vyměnit.
Ovšem není problém si zjistit katastrální území i parcelu, což jsou údaje pro navýšení stávajícího odběru zcela zbytečné. Najdi si je na vyhledávání budov v katastru nemovitostí.
V následujících případech ještě počítej s možností, že stoupačka v domě není pro požadovaný odběr dostatečně dimenzovaná a do posílení jak stoupačky, tak výměny hlavního jističe stoupačky k bytům, případně i přípojky, ti navýšení příkonu nepovolí kvůli možnému překročení úbytků napětí.
Jsi-li vlastníkem bytové jednotky, pak si tam najdi a klikni v seznamu na číslo popisné lomeno číslem tvé bytové jednotky a vypadne na tebe číslo stavební parcely i s případným podílem.
Jsi-li v družstevním bytě, který jsi ještě nekoupil do osobního vlastnictví, bude tam jako majitel bytu uvedené družstvo. Na ně se budeš muset obrátit nejdřív, protože bez souhlasu vlastníka bytové jednotky se s tebou sotva bude EON bavit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: navýšení příkonu

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

kemoskem píše:Psal sem před 3 dny na eon a nejsou schopni mi odpovědět.

Víš, 3 dny nejsou žádná doba - pokud vím, EON odpovídá docela rychle a 10 pracovních dnů je běžně tolerovaná doba všude a vždy.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
mojza

#5 Příspěvek od mojza »

Bod 4. by platil jen v případě, že by tam byl připojen i nějaký zdroj a chtěl bys prodávat el. energii. Např. fotovoltaika. Dost to drobní šikulové zkoušejí a proto možná ten pitomý univerzální formulář. Ivan
kemoskem

#6 Příspěvek od kemoskem »

A eon ví jakého průřezu je hlavní stoupací domovní vedení?
Po zaslání žádosti tedy pošle stanovisko jestli je připojení 3 fázově možné či nikoliv?
Byt máme v osobním vlastnictví
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

EON musí mít evidenci o vedení k hlavnímu jističi a bude v každém případě požadovat zprávu o výchozí revizi, v níž tyto údaje musí být.
Ale to vše měl také řešit projekt, bez kterého by dnes neměl revizní technik revizi vůbec začít dělat.
kemoskem

#8 Příspěvek od kemoskem »

Tak už mi odpověděli.
Nechápu ale bod 3

Na tento bod mi odpověděli : "3. ano, u charakteru odběru pouze zaškrtněte Typ B, pokud nemáte jiný."

Nic takovýho tam ale není.....boha jeho....
kemoskem

#9 Příspěvek od kemoskem »

No nic tak takhle:
Co vyplnit u kolonek CHARAKTER ODBĚRU:

STANDARTNÍ SPOTŘEBIČE DO 16A (3,5KW) - to tam jako mám aji napsat mikrovlnka(1,5KW),konvice(2KW),pračka (2KW),vysavač (2KW)...to tam mám počítat všechno co můžu připojit? To tam můžu napsat klidně 9KW?

ELEKKTRICKÉ VYTÁPĚNÍ PŘÍMOTOPNÉ- to tam mám napsat infrazářič v koupelně 1,5 KW?

ELEKTRICKÉ VAŘENÍ 3 FÁZOVÉ - to ještě nemám koupený.Co já vím kolik to bude mít? Může to mít 5KW,ale taky klidně 8KW

.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“