navýšení příkonu
Moderátor: Moderátoři
navýšení příkonu
Uvažuji o změně jističe před elektroměrem. Nyní máme jistič 1x20A ,plánuji jistič 3x25A.
Sazbu máme D02d.
Stáhnul jsem si formulář ŽÁDOST O TRVALÉ PŘIPOJENÍ ODBĚRNÉHO MÍSTA K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ NN.
http://www.eon.cz/file/cs/distribution/ ... NN_DOM.pdf
Pár otázek:
1. Je pořeba u odběrného místa vyplnovat kolonky KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ,PARCELNÍ ČÍSLO ?
2.Co vyplnit do kolonky POŽADOVANÝ TERMÍN PŘIPOJENÍ ?
3.Je nutné vyplnovat kolonky CHARAKTER ODBĚRU? To jsou přece u sazby D02d zcela nepodstatné údaje.
4.Co zaškrtnout ANOxNE u otázky :"V odběrném místě je již připravena výrobna elektřiny". Jak tomu mám rozumět?
Bydlíme v paneláku.
Děkuji za odpověd
--------------------------------------------------------------------------------
Můžeš uvést i číslo elektroměru, i když je jednofázový a má se vyměnit.
Ovšem není problém si zjistit katastrální území i parcelu, což jsou údaje pro navýšení stávajícího odběru zcela zbytečné. Najdi si je na vyhledávání budov v katastru nemovitostí.
V následujících případech ještě počítej s možností, že stoupačka v domě není pro požadovaný odběr dostatečně dimenzovaná a do posílení jak stoupačky, tak výměny hlavního jističe stoupačky k bytům, případně i přípojky, ti navýšení příkonu nepovolí kvůli možnému překročení úbytků napětí.
Jsi-li vlastníkem bytové jednotky, pak si tam najdi a klikni v seznamu na číslo popisné lomeno číslem tvé bytové jednotky a vypadne na tebe číslo stavební parcely i s případným podílem.
Jsi-li v družstevním bytě, který jsi ještě nekoupil do osobního vlastnictví, bude tam jako majitel bytu uvedené družstvo. Na ně se budeš muset obrátit nejdřív, protože bez souhlasu vlastníka bytové jednotky se s tebou sotva bude EON bavit.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: navýšení příkonu
kemoskem píše:Psal sem před 3 dny na eon a nejsou schopni mi odpovědět.
Víš, 3 dny nejsou žádná doba - pokud vím, EON odpovídá docela rychle a 10 pracovních dnů je běžně tolerovaná doba všude a vždy.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Co vyplnit u kolonek CHARAKTER ODBĚRU:
STANDARTNÍ SPOTŘEBIČE DO 16A (3,5KW) - to tam jako mám aji napsat mikrovlnka(1,5KW),konvice(2KW),pračka (2KW),vysavač (2KW)...to tam mám počítat všechno co můžu připojit? To tam můžu napsat klidně 9KW?
ELEKKTRICKÉ VYTÁPĚNÍ PŘÍMOTOPNÉ- to tam mám napsat infrazářič v koupelně 1,5 KW?
ELEKTRICKÉ VAŘENÍ 3 FÁZOVÉ - to ještě nemám koupený.Co já vím kolik to bude mít? Může to mít 5KW,ale taky klidně 8KW
.