Popis MDA1533 mám v .pdf, jsou to čtyři strany A4, je to skenované sprostě fotoaparátem. Nezdá se mi, že by to bylo málo podrobné. Taky tu kdysi padlo cosi o atypickém zapojení oproti předpokládanému - ani to se mi nezdá. Co vím určitě, že je víc vývojových verzí zapojení desek v MC600Q. Momentálně mám tři kusy, z toho dva prozkoumané. U každého z nich jsou odchylky od schematu řídící desky motoru. Připravovanou servisní dokundamentaci mám zatím jen v hlavě (teď je sezóna DVB-T/DVB-S, není čas). Pokud byste měli zájem, tady je malý příklad, jakým stylem ji psávám (je to podrobný popis digi palubní desky vozu Tipo, v zipu je HTML prezentace):
http://www.fiattipo.net/modules.php?nam ... tit&lid=53
Jde o to, aby mi zkušení matadoři nevyčítali, že je to moc polopatický styl - "pro blbé", že se zabývám věcmi, co jsou přece "každému jasné".
Taky si občas postěžujete na nedostatek toho či onoho, MDA1533 nevyjímaje (psal o tom jeden z těch hodně zkušených, který publikuje pod přezdívkou "Sinclair", četl jsem to někde na fóru audioweb.cz). Mě se to netýká - MDA1533A mám sto deset kusů!
pro Jurika a další:
Původní kondenzátory pomohou, pokud je možné určit, kde který byl
Řekl bych, že na těch kondenzátorech dost záleží. Kromě svitků C2 a C3 má deska řízení ramene jen elektrolyty a keramiku. Jen část z nich jsou filtrační. Elektrolyty jsou všechny řady TF0xx, na které tu nebývají negativní hodnocení. Domnívám se, že po výměnách "ujela" nastavení operačních zesilovačů a polohy řady trimrů najednou nesouhlasí. Vždyť přece běžný elyt může mít odchylku od nominální kapacity až +/- 20%. S rozborem desky řízení ramene jsem zatím moc nepokročil, to spíš s deskou motoru a motorem samotným. Trojici - síťový transformátor+deska řízení motoru+motor M400 - běžně testuju na pracovním stole jen s talířem (i bez něj), bez obou nosných dílů a jde to dobře!
Pokud vyhledávání začátku desky skončí "nárazem uprostřed" (a následnou anomálií - raménko se nevrací) , neviděl bych to na problém obvodu s optoprvky. Náraz na konci znamená: "deska nenalezena" (na pinu SEA1 by měla být stálá úroveň logická HIGH). Měl by se aktivovat RST non a o návrat ramene zpět by se měla postarat ta část logiky, která souvisí s operačními zesilovači, na kterých jsou pověšeny veškeré cívky "H" (vlastně i "V", protože přenoska se musí nejprve zvednout). Klidně se mohlo stát, že se nešetrnou manipulací zničil některý z logických IO.
První opravu desky ramene jsem řešil tak, že:
-CMOS IO jsem vyjmul všechny a otestoval zvlášť (na MH2009 zatím metodiku nemám)
-pokud jsou CMOS IO venku, téměř všechny odpory snesou měření přímo na desce, aniž by byl výsledek nějak deformován
-kondenzátory jsem ověřoval měřičem kapacity, který zohledňuje to, že je součáska v osazené desce (bez signálu a napájení)
Bolestí desky jsou náchylné obvody 40xx, resp. muži-experimentátoři, kteří hýbají s trimry, aniž by cokoliv zdokumentovali (jeden takový kus mám z Aukra a zatím jsem zprovoznil jen desku motoru, bohužel).