Myčka AEG Favorit CE - napouští moc vody ...
Moderátor: Moderátoři
Myčka AEG Favorit CE - napouští moc vody ...
Během mytí praskla sklenička a jeden menší střípek se dostal do vypouštěcího čerpadla. Ten jsem odstranil.
Nicméně po složení a spuštění myčka začne napouštět vodu a přeteče. Předpokládám, že má někde čidlo hladiny, které nefunguje. Ale kde?
Mohl jsem tomu čidlu něco udělal tím, že jsem myčku obrátil vzhůru nohama, abych se dostal k čerpadlu?
Jedno z těch čidel je čidlo hladiny a druhé je na sůl, ale které je které?
Zkusím sem hodit nějaké fotky, snad někoho něco napadne, protože já jsem v koncích ...
Čidlo, co se mi podařilo vyndat, asi reed kontakt, zkoušel jsem magnetem a spíná a na třetí fotce je onen bílý plovák
Druhé čidlo, zakroužkoval jsem
Celá nádržka na sůl
Obě ty čidla mi přijdou dost nízko, na to že by měly hlídat hladinu při napouštění. Krom toho nádržka na sůl, kde ty čidla jsou je pořád plná vody a napouští se dírou o něco výš - zakroužkoval jsem na fotce nádržky.
No prostě jsem z toho vedle a nevím jak dál ...
Ak je pneumatický, tak tam musí byť pri dne ústie hadičky smerujúcej k snímaču. Ten býva fakt rôznych konštrukcií.
Je tam pneumatické čidlo - ty by mě ani náhodou nenapadlo.
Odpojil jsem hadičku k němu a profouknul ji, kdyby se tam dostal nějaký bordel. Do vlastního čidla jsem zkoušel s citem foukat a spíná a to jak slyšitelně tak měřitelně.
Zkusím to poskládat zpátky a uvidím. Jestli to nebude fungovat, tak to asi bude na servis - na čidle sice jsou dva nastavovací prvky, ale naprosto netuším , podle čeho bych to nastavil ...
To co jsem pokládal za druhé čidlo, je elektromagnetický ventil - naprosto netuším k čemu tam je.