Na tento microdrive som sa pokusil naistalovat system a pouzit ho ako tichy HDD v tablete.Kupil som ho novy a bol minimalne pouzity.Mal som tam Puppy linux(ext4),neskor som potreboval Win2K.Kedze tablet nema mechaniku a nevie boot z USB skusil som(ako na Asus EEE)cez usb redukciu som na nom vytvoril boot USB instalacku.(1GB FAT16).Pokusil nainstalovat system na ten isty microdrive na zvysnych 1,4GB ale FAT 16 sa roztiahol na 2,3gb a nijako sa neda zmazat naformatovat odstranit alebo zmenit.Skusal som ho formatovat cez XP,linux,DOS,u znameho Acronics,Spinrite.Nic nepomaha stale je tam FAT 16 na 2,3GB!!!.Vypisuje chybu prveho clustera 63,alebo dalsich.Vyskusal som aj inu citacku,ale ziadna zmena.Pripada mi to ze sa prepisali nejake sektory s FW,pripadne vadi ta velkost nad 2gb pre FAT16.Skusal som aj brutalny USB formatter ale nie je to nativny USB disk a tak ho nenajde.Ma niekto tip ako na to?
A fdisk z W98 ho nájde? Ak áno, tak treba ešte skúsiť prepísať MBR (fdisk.exe /MBR). Keď na tom disku bol už raz linux, tak zvyknú robiť "zlotu" zavádzače Lilo, alebo podobné, tiež som chcel zahodiť nejaký disk, lebo som nemal pôvodný linux, aby som odinštaloval zavádzač, nakoniec sa mi to podarilo takto, keď som nabootoval z diskety W98SE a prepísal som MBR.
nepíšeš o jaý přesně disk se jedná (výrobce,typ) zkus najít software přímo od výrobce třeba bude umět něco užitečýho. při nejorším se ještě nabízí low-level format a na to musi byt taky special soft.