Microdrive Seagate ST1 2,5gb sa neda naformatovat

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
derick

Microdrive Seagate ST1 2,5gb sa neda naformatovat

#1 Příspěvek od derick »

Na tento microdrive som sa pokusil naistalovat system a pouzit ho ako tichy HDD v tablete.Kupil som ho novy a bol minimalne pouzity.Mal som tam Puppy linux(ext4),neskor som potreboval Win2K.Kedze tablet nema mechaniku a nevie boot z USB skusil som(ako na Asus EEE)cez usb redukciu som na nom vytvoril boot USB instalacku.(1GB FAT16).Pokusil nainstalovat system na ten isty microdrive na zvysnych 1,4GB ale FAT 16 sa roztiahol na 2,3gb a nijako sa neda zmazat naformatovat odstranit alebo zmenit.Skusal som ho formatovat cez XP,linux,DOS,u znameho Acronics,Spinrite.Nic nepomaha stale je tam FAT 16 na 2,3GB!!!.Vypisuje chybu prveho clustera 63,alebo dalsich.Vyskusal som aj inu citacku,ale ziadna zmena.Pripada mi to ze sa prepisali nejake sektory s FW,pripadne vadi ta velkost nad 2gb pre FAT16.Skusal som aj brutalny USB formatter ale nie je to nativny USB disk a tak ho nenajde.Ma niekto tip ako na to?
Gringo_Joe

#2 Příspěvek od Gringo_Joe »

chtelo by to redukci na ATA - ta by tomu rozumela lepe
derick

#3 Příspěvek od derick »

Zabudol som uviest ze bolo to skusane aj na CF/ATA redukcii vlozenej namiesto HDD v notebooku,citacke USB aj v externom HDD/USB
yakl

#4 Příspěvek od yakl »

A fdisk z W98 ho nájde? Ak áno, tak treba ešte skúsiť prepísať MBR (fdisk.exe /MBR). Keď na tom disku bol už raz linux, tak zvyknú robiť "zlotu" zavádzače Lilo, alebo podobné, tiež som chcel zahodiť nejaký disk, lebo som nemal pôvodný linux, aby som odinštaloval zavádzač, nakoniec sa mi to podarilo takto, keď som nabootoval z diskety W98SE a prepísal som MBR.
derick

#5 Příspěvek od derick »

Prave som to vyskusal:
"chyba pocas zapisovania na pevny disk.Hlavny spustaci kod nebol aktualizovany"
Asi uz je v pocitacovom nebi.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Chcelo by to CF-IDE redukciu a pozriet sa na SMART (ak tam vobec je). Ale vyzera to tak, ze je ten disk vadny.
derick

#7 Příspěvek od derick »

Robim to cez CF/IDE adapter,ale ziadny program nevie zapisovat ani mazat hlavicku disku
PCmaniac99

#8 Příspěvek od PCmaniac99 »

nepíšeš o jaý přesně disk se jedná (výrobce,typ) zkus najít software přímo od výrobce třeba bude umět něco užitečýho. při nejorším se ještě nabízí low-level format a na to musi byt taky special soft.
Gringo_Joe

#9 Příspěvek od Gringo_Joe »

Seagate ST-1 je myslis znacka marmelady?

http://en.wikipedia.org/wiki/Seagate_ST1
PCmaniac99

#10 Příspěvek od PCmaniac99 »

omlouvám se, nevšiml jsem si že je v názvu příspěvku...

EDIT: Aha on to je CF tak tam asi low-level format nebude... asi jsem byl včera už ospalý když jsem to napsal...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“