Jak zjistit typ IP adresy? - vyřešeno
Moderátor: Moderátoři
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Jak zjistit typ IP adresy? - vyřešeno
Zkoušel jsem několikrát během 4 dní vypínat a zapínat ADSL modem a zatím tam je pořád stejná IP. Ale myslím si, že pevnou IP nemám, potřebuji důkaz.
EDIT 5.4.: (asi) vyřešeno.
- tomasjedno
- Gringo_Joe
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
V oznámení o chystaném převodu služby bylo tučně napsáno Parametry služby zůstanou nezměněny a cena bude snížena.
Měl jsem pevnou IP a 3 Mb/s. Ale znáte zloděje z O2 - nedrželi nic. Změnili jak rychlost, tak asi zrušili pevnou IP....
Gringo_Joe: tenhle název jsem převzal z FAQ u O2 otázka "Je k dispozici veřejná pevná IP adresa?"
- tomasjedno
Adresy 90.176.x.x vlastní TO2.
Jestli nutně potřebuješ pevnou adresu (proč?), tak to musíš mít ve smlouvě - jinak máš smůlu. Pevná IP adresa stojí měsíčně 99 Kč + DPH. Jestli jsi to ve staré smlouvě měl a v nové ne, tak reklamuj. Písemně a asertivně.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Smlouvu jsem měl s VOLNÝ, s O2 jsem žádnou nepodepsal ani žádnou podepsat nechtěli (!!!), navíc asi automaticky změnili platbu ze složenky na inkaso, kde je veden hlasový tarif a který není ani moje jméno (!!!). To mi ani nevysvětlili.
Na infolince jsem se od technika dozvěděl, že převod ještě probíhá, ale vypadá to, že tam pevná nebude. To samé po přepojení na obchodníka, kde mi ovšem hned nabídl pevnou IP za příplatek 120,- měsíčně. Prý mě to i s obdrženou slevou vyjde levněji, než jsme dohromady (jaký dohromady?!?!) platili předtím. Jenže na pár měsíců, pak bych platil ještě víc než předtím. To má být ta snížená cena? Mají mě za co? Hned jsem mu to počítal.
Proto chci ověřit tu IP, abych to mohl reklamovat a reklamovat...
A asertivní jsem byl už dost a ještě budu.
- tomasjedno
Já používám dyndns.com, ve WiFi AP/routeru mi běží update client a tudíž nějakou pevnou IP adresu nepotřebuji.
- czatlantis
Ale možná se mýlím.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
On celý tenhle převod převod k O2 byla jedna velká komedie. V jeden den přestal jít internet a druhý den jsem se teprve z dopisu od VOLNÝ dozvěděl, že už jsem týden u O2. Tak jsem si musel všechno zjišťovat sám (rychlost, cenu, nastvení modemu, pošty, atd.).
EDIT 5.4.: Vyřešeno. Podle dnešního telefonátu z O2 jsem u nich od 21.3. (VOLNÝ v dopise tvrdil od 15.3.), IP je pevná, cena natrvalo, a vyjasnilo se, na koho bude služba vedena a účtována. Trochu pozdě, ale přece.