Program - prosím otestovat

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Davidus
Zablokován
Zablokován

Program - prosím otestovat

#1 Příspěvek od Davidus »

zdravím
Napsal jsem jednoduchý program který má za ukol složit ze 2 rezistorů z řady E12 co nejpřesnější hodnotu. Prosím o vyzkoušení. Pokud najdete nějakou hodnotu u které pojem "nejpřesnější" nesedí tak mi prosím napiště díky
http://www.ulozto.cz/8585396/rezistory-exe
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BaluSK »

:)
Přílohy
rezistory.JPG
(17.11 KiB) Staženo 211 x
Davidus
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od Davidus »

:roll: ájé vubec nejde spustit? nebo spadne?
edit: tak jsem to zkusil na jiném počítači, a taky nejede, jede to aorát na tom kde jsem to napsal 8O

pokus č 2 http://www.ulozto.cz/8586118/rezistory-exe
jede to někomu?
renda15

#4 Příspěvek od renda15 »

Tak tato verze už jede
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Verze jede, ale po zadání hodnoty hledané kombinace a stisknutí Enter se zobrazí na krátký okamžik nějaký výsledek (je to tak krátké, že se to ani nedá rozpoznat - jedna, možná 2 desetiny sekundy) a vzápětí celý Command Bar i s programem zmizí jako smrad. Ve Správci je vidět otevřená aplikace - po Enteru zmizí.
Systém W7 Ultimate, proc 2,41GHz Athlon 64 3800+.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BaluSK »

To iste aj pod winXP
Davidus
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od Davidus »

EKKAR, BaluSK při špatným zadání se to vypne, trošku sem rozepsal jak se to má správně zadat :-)
Nová verze co pracuje s řadou E24 a i E12 a najde vhodnou seriovou a paralelní kombinaci. Vyzkoušejte...
http://www.ulozto.cz/8596494/rezistory3-exe

zkusím ještě řadu E6 a E3 + trošku vylepším to zadávání a výsledenej výpis hodnot
Přílohy
Rez.PNG
(24.13 KiB) Staženo 179 x
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Tak už mi chodí obě verze, ale Davidusi - máš tam hodně velkou chybu v syntaxi. V tom popisu je DŮLEŽITÉ zdůraznit, že pro zadávání SE MUSÍ POUŽÍVAT DESETINNÁ TEČKA - nikoliv čárka. Kdo je zvyklý zadávat hodnotu v českém formátu i s desetinným oddělovačem z číselné části klávesnice, program si shodí prvním Enter.
Zkus ještě vymyslet jak to udělat, aby po řádku 0xxyh: Print result a po stisku nějaké klávesy následoval řádek 0xxzh: Return to 0xy0: Print "Vlož hodnotu prvního rezistoru" = neboli aby se dalo vypočítávat víc odporů po sobě bez zhazování a nového startu prográmku... :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
piitr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od piitr »

Mozna by to chtělo, aby to ještě zkoušelo skládat:
1) použitím jen jednoho odporu,
2) paralelní kombinací.

Pokud to totiž doporučuje složit 82 a 18, aby vyšlo 100, což je samo o sobě v E12, je asi někde něco špatně.
A kdyby použil paralelní kombinaci, dostane se mnohem blíž.

Ono je to hlavně asi stejně dost zbytečné, protože ty hodnoty odporů mají nějakou toleranci a nemá velký smysl složit nominální hodnotu na 0,1%, když je chyba odporu 5%.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#10 Příspěvek od Davidus »

piitr no tak pokud ho budeš chtít skládat, tak se předpokládá že ti skládaná hodnota chybí :-) samozřejmě není pro mě problém přidat tam funkci která to sežere a napíše tohle je v řadě a nazdar, ale vem si že chceš složit nějakou hodnotu co ti došla, a teď ti to napíše že je to v řadě :lol: asi to udělam tak že to tu hodnotu složí, ale připíše to, že tahle hodnota je v řadě
EKKAR pracuje se na tom
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Fajn - doufám, že to bereš jako konstruktivní připomínky a ne jako rejpání soudružky Mařky Fůrikový...
Davidus
Zablokován
Zablokován

#12 Příspěvek od Davidus »

Jedině kritika mě pomůže se dostat dál a přiblížit se k dokonalosti :-)
Andrea

#13 Příspěvek od Andrea »

EKKAR píše:Command Bar i s programem zmizí jako smrad

Mně furt nebylo jasný, co tam ten :ignore: používá za sw, že mu mizí nějakej Command Bar, tak jsem UTFG a už je mi to jasný :idea: To je nějakej výmrd v Microsoft Internet Exploreru :!:
Naposledy upravil(a) Andrea dne 11 dub 2011, 10:01, celkem upraveno 1 x.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od piitr »

Davidus píše:piitr no tak pokud ho budeš chtít skládat, tak se předpokládá že ti skládaná hodnota chybí :-)
To je pravda, na to se to použít dá dobře. Blbý je, když chybí i ta navržená. :D Tomu by možná pomohlo, že by se vypsalo těch kombinací víc, pěkně seřazeno od nepřesnější.
Yarda1

#15 Příspěvek od Yarda1 »

Program se mi nechce zkoušet. Ale postrádám tu nějaký popis co by vlastně měl umět.
Z praxe: Pokud chci co nejpřesnější odpor - běžně nemám odpor (tedy rezistor) s přesně takovým odporem co je tam napsaný, připouští se určitá tolerance plus mínus autobus. Tak si vezmu krabičku odporů - tedy rezistorů - co mají hodnotu a toleranci která zahrnuje tu přesnou hodnotu co já zrovna potřebuji a nějaký ohmmetr s dostatečnou přesností. A pak měřím a měřím. A teprve když potřebnou hodnotu (s nepřesností, kterou ještě mohu tolerovat) v té krabičce nenajdu, začnu uvažovat o nějakém skládání. Je v programu zohledněna i ta nepřesnost hodnoty?
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“