ESR merač

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od jjilek »

Jakmile to bude aktuální (odhaduji přespříští týden), tak se ozvu. Na ten naprog. PIC se ještě musíme domluvit. j.
Lukar

#182 Příspěvek od Lukar »

Chtěl bych tímto varovat čtenáře EB, kteří si objednávají tester kondů a cívek LCM3 od maďarského obchodníka http://econ.5mp.eu/ Email: lhanzi@t-online.hu
ať do této objednávky nevkládají zbytečné naděje, čas a peníze za odborný překlad. Vše je složitější než se zdá.

Dotaz na objednávku jsem posílal přeloženou rodilým maďarem a zpět přišel objednávkový formulář s tím, že překlad manuálu by také nebyl problém. Napsal jsem objednávku na několik kusů (pár nás bylo domluvených) a pak 14 dní ani ťuk. Poněkolika urgencích náhle obrátil.Toto je jeho přeložená odpověď:

Zdravim te, lituji ale madarske a rumunske objednavky mi zabiraji vsechen cas. Mam sice kamarada z cech, ale nechci ho s tim zatezovat, nestoji to za to.Den co den dostavam podobne obednavky z cech a ze slovenska, ale stale chteji neco extra slovensky, nebo cesky preklad, postovne do zahranici atd. Rumunsti a Madarsti obednavatele, kteri rozumi madarsky rychle prejdou pres hranici, zaplati na prvni poste penize a tam si pockaji a vyzvednou si tam i balicek. Neni potreba pro ne pripravovat zvlast preklad,, protoze rozumi madarsky. Nezlob se na me, ale radeji bych tvoji obednavku zrusil. Leiszt Ján

Tomu jaksi moc nerozumím. Pokud s tím má takové problémy tak proč posílal formulář a jestli má někdo zvýšené nároky na překlad, tak bych si to přece nechal zaplatit ne? Dále jestli dostává každý den objednávky z čech a slovenska, tak si to nechám přeložit tuplovaně a pak zaplatit součástky,poštovné i s překladem, to se mu přece musí vyplatit!

Ještě to ale nechci vzdát, a byl bych velmi rád kdyby se mi na tomto fóru nebo na SZ ozvali majitelé testeru LCM3, kteří si tester objednali přes v maďarsku žijicího příbuzného, na kolik tester vyšel, a jak si poradili s oživením. Totéž bych chtěl udělat i já, ale po této reakci mám obavu, jak se obchodník zachová – platbu chce nejdřív na ůčet a pak zasílá. Jestli to bude pravda, tak jak píše, příbuzný známého tam žijící by zásilku převzal a vzápětí přeposlal do čech, ale jak říkám, chci mít radši ověřenou serióznost tohoto obchodníka.

A jinak jestli si tester už někdo postavil svépomocí dejte kluci vědět, zájem by byl a není problém se domluvit na dalším…

Díky za vaše reakce
Naposledy upravil(a) Lukar dne 12 dub 2011, 16:54, celkem upraveno 1 x.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od jjilek »

Pracuji na home made. Již jsem sehnal všechny součástky resp. jejich náhrady (relé) a doufám, že se mi podaří vyrobit desky PS (viz příspěvek kousek výš). Program je publikován, naprogramování PICu není problém. Tlumivky lze vymontovat z ATX zdrojů, jen je potřeba měřák indukčností, styroflexové kondy mám ještě z produkce DDR a jsem ochoten je do požadované tolerance zájemcům poskládat. Pokud jde o překlad manuálu, vím že tady na bastlírně je několik kolegů, kteří ovládají maďarštinu (i jako rodný jazyk) a za nějakou protiváhu by snad ten překlad kvalitně pořídili.
Mimochodem podobné zkušenosti má i Fredis.
Naposledy upravil(a) jjilek dne 26 dub 2011, 21:09, celkem upraveno 1 x.
fredis

#184 Příspěvek od fredis »

Je to jak píšeš, Jaromíre!!!!! Zatím zůstalo jen u slibů..... :cry:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od jjilek »

Vzorek už Fredisovi jede, takže teď dopracuji technologii pl. spojů a mohu zájemcům posloužit např. naprogramováním PIC, složením styroflex. kondensátorů, plošným spojem. Tlumivky lze vybrat z nefunkčních ATX zdrojů a vyměřit. Jako spínače doporučuji výrobky mec (www.mec.dk), které u nás prodává Enica Nová Paka. Překlad manuálu (cca 10 stran)nám slíbil jeden kolega z vých. Slovenska, a na honorář bychom se poskládali. (To pavel16 nezapomněl jsem.)
kyori

ESR tester

#186 Příspěvek od kyori »

ja mam jeden ESR tester, funguje dobre, je udelanej s ICL7106 a LCD displejem. Meri na 100kHz. Netusil jsem, ze by byl o tohleto zajem. Jestli jo, tak schema zverejnim. Kdyby byl vetsi zajem, dam udelat tistaky. Pasujou do krabicek KP43A, co se prodavaji v GME, GES atp.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od jjilek »

Krabičky je asi problém. KP43A jsem ani v GES ani v GME nenašel?
fredis

#188 Příspěvek od fredis »

KP 43 je 4 dílná..... Podle mě je vhodnější KP 52. Má i trošku menší rozměry.Je na stránkách fy Atanasovský, plastové krabičky.
SMITH

Re: ESR tester

#189 Příspěvek od SMITH »

kyori píše:ja mam jeden ESR tester, funguje dobre, je udelanej s ICL7106 a LCD displejem. Meri na 100kHz. Netusil jsem, ze by byl o tohleto zajem. Jestli jo, tak schema zverejnim.

Sem s tým :lol: :wink: .
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od jjilek »

"Chtěl bych tímto varovat čtenáře EB, kteří si obědnávají tester kondů a cívek LCM3... "
Dobrou chuť, nebo chudák čeština?
:P Sranda musí být, i kdyby na chleba nebylo. Ale chudák jandu z východního Slovenska z toho byl úplně vedle.
Naposledy upravil(a) jjilek dne 12 dub 2011, 20:42, celkem upraveno 2 x.
Eleman

#191 Příspěvek od Eleman »

To kyori: Mám taté zájem o dokumentaci Tvého ESR testeru s ICL7106.
Dosud používám k plné spokojenosti tento http://members.shaw.ca/swstuff/esrschematic.png s ručkovým měřákem. Myslím, že digitál bude lepší k porovnávání hodnot ESR.
jandu

#192 Příspěvek od jandu »

jjilek píše:"Chtěl bych tímto varovat čtenáře EB, kteří si obědnávají tester kondů a cívek LCM3... "
Dobrou chuť, nebo chudák čeština?

Pre objektívnosť - mal by si uviesť dôvody.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od jjilek »

Zkus se podívat do slovníku spisovné češtiny nebo se podívej na učebnice češtiny, stačí z 1. stupně!
jandu

#194 Příspěvek od jandu »

Nevidím žiadnu súvislosť. Chce to napísať, čo voči čomu porovnávať. Čo ti na tom LCM-3 nesedí?

Mám ten prístroj a nemá nič spoločné s češtinou!
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od jjilek »

To jandu, máš SZ. Tady je to námitka vůči hrubé neznalosti spisovné češtiny. S tématem to nesouvisí.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“