ESR merač
Moderátor: Moderátoři
ať do této objednávky nevkládají zbytečné naděje, čas a peníze za odborný překlad. Vše je složitější než se zdá.
Dotaz na objednávku jsem posílal přeloženou rodilým maďarem a zpět přišel objednávkový formulář s tím, že překlad manuálu by také nebyl problém. Napsal jsem objednávku na několik kusů (pár nás bylo domluvených) a pak 14 dní ani ťuk. Poněkolika urgencích náhle obrátil.Toto je jeho přeložená odpověď:
Zdravim te, lituji ale madarske a rumunske objednavky mi zabiraji vsechen cas. Mam sice kamarada z cech, ale nechci ho s tim zatezovat, nestoji to za to.Den co den dostavam podobne obednavky z cech a ze slovenska, ale stale chteji neco extra slovensky, nebo cesky preklad, postovne do zahranici atd. Rumunsti a Madarsti obednavatele, kteri rozumi madarsky rychle prejdou pres hranici, zaplati na prvni poste penize a tam si pockaji a vyzvednou si tam i balicek. Neni potreba pro ne pripravovat zvlast preklad,, protoze rozumi madarsky. Nezlob se na me, ale radeji bych tvoji obednavku zrusil. Leiszt Ján
Tomu jaksi moc nerozumím. Pokud s tím má takové problémy tak proč posílal formulář a jestli má někdo zvýšené nároky na překlad, tak bych si to přece nechal zaplatit ne? Dále jestli dostává každý den objednávky z čech a slovenska, tak si to nechám přeložit tuplovaně a pak zaplatit součástky,poštovné i s překladem, to se mu přece musí vyplatit!
Ještě to ale nechci vzdát, a byl bych velmi rád kdyby se mi na tomto fóru nebo na SZ ozvali majitelé testeru LCM3, kteří si tester objednali přes v maďarsku žijicího příbuzného, na kolik tester vyšel, a jak si poradili s oživením. Totéž bych chtěl udělat i já, ale po této reakci mám obavu, jak se obchodník zachová – platbu chce nejdřív na ůčet a pak zasílá. Jestli to bude pravda, tak jak píše, příbuzný známého tam žijící by zásilku převzal a vzápětí přeposlal do čech, ale jak říkám, chci mít radši ověřenou serióznost tohoto obchodníka.
A jinak jestli si tester už někdo postavil svépomocí dejte kluci vědět, zájem by byl a není problém se domluvit na dalším…
Díky za vaše reakce
Mimochodem podobné zkušenosti má i Fredis.
ESR tester
Re: ESR tester
kyori píše:ja mam jeden ESR tester, funguje dobre, je udelanej s ICL7106 a LCD displejem. Meri na 100kHz. Netusil jsem, ze by byl o tohleto zajem. Jestli jo, tak schema zverejnim.
Sem s tým
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Dobrou chuť, nebo chudák čeština?
Dosud používám k plné spokojenosti tento http://members.shaw.ca/swstuff/esrschematic.png s ručkovým měřákem. Myslím, že digitál bude lepší k porovnávání hodnot ESR.