Autoleštička
Moderátor: Moderátoři
Autoleštička
Má to jen 120W, ale že by to až tak moc ztrácelo otáčky? Nemáte s tímto prosím někdo zkušenosti?
- Přílohy
-
Leštička.jpg- (36.79 KiB) Staženo 110 x
Zatím děkuji za rady. Koupil jsem to hodně levně, tak na drobné přeleštění to stačí. Podívám se jaký je v tom vůbec motor, možná by šel vyměnit za něco lepšího a silnějšího.
Dnes jsem to rozebral a zjistil, že unlíky jsou takové nějaké oštřílené a jeden byl zaseknutý v tom kovovém vodítku. Je tam komutátorový motorek. Myslel jsem ale, že to bude motorek jako ve vrtačkách apod., ale je asi stejnosměrný, je tam usměrňovač a kondík, ten tam je ale asi kvůli rušení. V jednom voditku byl nějaký přilepený bordel, tak jsem to jehlovým pilníčkem opiloval. Vodítka jsou z tenkého měděného plechu. Ten má na konci úzký výstupek a na něj je nasazen faston s přívodním vodičem. nejhorší je, že teď mi ten motorek nejede vůbec. někde se stala chyba a nevím kde.
Musí tam být prosím ten usměrňovač? To není takový ten UNIVERZÁLNÍ motor, jako bývá v mixérech, vysavačích, vrtačkách apod. jen na nižší výkon a otáčky?
- Artaban001
- Přílohy
-
DSC00043.JPG- (53.52 KiB) Staženo 122 x
-
DSC00042.JPG- (52.97 KiB) Staženo 102 x
-
DSC00041.JPG- (44.36 KiB) Staženo 109 x