Osciloskop BM550

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ACDC

Osciloskop BM550

#1 Příspěvek od ACDC »

Dobrý den, na tomto osciloskopu mi nechtejí fungovat rozsahy 0,1 , 0,2 a 0,5 ms časové základny.Měl jsem podezření na přepínač rozsahů časové základny, ten jsem rozebral, proměřil dle dokumentace, ale závadu jsem nenašel, neví někdo kde ještě hledat závadu?
alles

#2 Příspěvek od alles »

přepínání rozsahu časovky se obvykle děje, změnou časové konstanty RC článku, aby se ušetřili součástky je např. přepínání 1,2,5 řešeno přepínáním odporů a 1,10,100 přepínání kondenzátorů, vzájemná kombinace pak určuje čas... bádáním ve schématu by jsi měl přijít na součástku společnou pouze pro tyto rozsahy
ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

Právě že jsem na ty společné součástky přišel,ale ať hledám jak chci nic špatného jsem zatím nenašel.Zítra se na to ještě kouknu.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zdenoeddie »

skus preskumat samotny mechanicky prepinac, mne dost blbne v poslednom case, musim ho zatlacit aby fungovala casovka
ACDC

#5 Příspěvek od ACDC »

Tak už jsem na to konečně přišel,závada byla na svitkovém kondenzátoru u přepínače časové základny,při proměřování se kondenzátor tvářil, že je v pořádku, přesto jsem ho vyměnil, a už to funguje.
ACDC

#6 Příspěvek od ACDC »

Zdravim, tak mám ještě jeden problém s osciloskopem, pokud připojím signál např. z kalibrátoru obdélník 1kHz, na obrazovce se mi oběví obdélník, ale vysoká úroveň na levé straně 3 dílky, a poslední v pravo pouze 2 dílky.Neví někdo co stím?
CakII

#7 Příspěvek od CakII »

Ahoj.
Poradí prosím někdo, jak se sundávají tyto knoflíky u BM550. Ty červené nad tím jsem sundal, ale tyto se mi nedaří. Udělal jsem si na to takový hybridní klíč, ale nejde to. Potřebuju se dostat k žárovkám. Děkuji.
Přílohy
P1010239.JPG
(94.59 KiB) Staženo 205 x
P1010238.JPG
(92.97 KiB) Staženo 187 x
fredis

#8 Příspěvek od fredis »

V knoflíku je vidět stříbrné mezikruží se dvěma drážkami. To je matice, kterou musíš povolit!! Chce si to udělat klíč třeba z trubky o odpovídajícím průměru, nebo vybrousit z plátku strojní pily na kov.Bývá to dost utažené, aby se knoflík neprotáčel..
fredis

#9 Příspěvek od fredis »

ACDC píše:Zdravim, tak mám ještě jeden problém s osciloskopem, pokud připojím signál např. z kalibrátoru obdélník 1kHz, na obrazovce se mi oběví obdélník, ale vysoká úroveň na levé straně 3 dílky, a poslední v pravo pouze 2 dílky.Neví někdo co stím?

Pokud to je přes sondu, máš ji vykompenzovanou?!!
zzet

Jen dotaz BM 550

#10 Příspěvek od zzet »

Prosím moc ,kde se dá sehnat kompletní manual a schema.Děkuji za info.
nobis

#11 Příspěvek od nobis »

Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“