Kamera do auta - nabíjení/napájení

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bobob

Kamera do auta - nabíjení/napájení

#1 Příspěvek od bobob »

Ahoj

Prosím o radu - mám čínskou mini kameru, která se nabíjí (aku li-ion 3,7V) po připojení k pc přes usb. To, co mne zajímá:

1.) Hrozí nějaký problém, když bych tuhle kamerku v autě napájel přes usb (zapojeny pouze 2 napájecí kontakty) pomocí adaptéru do zapalovače (12V->USB)? Tím problémem myslím hlavně to, aby mi třeba baterka nebuchla do ksichtu.
2.) Mohu tuhle kameru dobíjet doma po připojení k adaptéru pro napájení 3,5'' hdd (230V->5V a 12V), opět přes usb s pouze nap. kontakty?

Díky za pomoc
robo

#2 Příspěvek od robo »

Nevim presne typ co mas. Pokud se nabiji z USB portu, tak pokud ji budes napajet/nabijet z adapteru ktery strcis do autozapalovace a vystup adapteru bude USB, zadne nebezpeci nehrozi. To je obecna informace pro zarizeni nabijene z/pres usb. Jak je reseno nabijeni te kamery fakt nevim. Pokud je tam nejake rizeni nabijeni, tak po dosazeni urciteho napeti nabijene baterky, se nabijeni ukonci. A baterka by ti bouchnout nemela. Ale u te kamery pochybuji o vsem. Baterky u kamer co svoji podobou pripominaji dalkac od auta, jsou pry mizerne baterie. I kdyz ja jednu takovou vlastim a baterka je ok. Asi jsem mel stesti.
K tve otazce c2.
Nez budes laborovat tak lepsi bude koupit adapter na 220 s vystupem usb. Jesli mas mini usb na kamere, tak rovnou s timto koncem. Je to bezpecnejsi pro tu kameru. Nektere mobily pouzivaji nabijecku s vystupem miniusb, tim bys kamerku mohl nabijet taky. A jak se nabije baterka, radeji bych nabijeni ukoncil.
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

Ja som tie baterky vyhodil a napájam to priamo káblikom z 12V/3,7V jedným adaptérom pre dve kamery.
bobob

#4 Příspěvek od bobob »

no, to by mohlo být asi i lepší. z čeho poskládat jednoduchý měnič 12V->3,7V? předpokládám, že asi nebude stačit obdoba napájení všelijakých kravin z autozapalovače (s odporem)
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
procesor

#6 Příspěvek od procesor »

Mám krabicu zapalovačových adaptétov pre rôzne mobily. Modul vyberiem, upravím delič na FB a je to....a za pár€.
bobob

#7 Příspěvek od bobob »

EKKAR píše:Stará známá web-page: http://www.nomad.ee/micros/mc34063a/index.shtml ...

stránka dobrá, ale poradil by jsi co znamená a co mám dosadit do "Vripple" a "Fmin"?
u toho výstupního proudu je nutné dosadit nějakou hodnotu nebo to lze nechat prázdné? když bych tam cvaknul např. 200mA, znamená to, že ta kamera bude moct brát max. 200mA a nebo že na výstupu bude pořád 200mA po připojení kamery?
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

"Vripple" je hodnota zvlnění, které "dovolíš" aby bylo na výstupu a "fmin" je minimální frekvence, se kterou měnič může pracovat. Projdi si i datašit k tomu švábu, je to zajímavé čtení. Obvyklé hodnoty pro tu frekvenci tam bezpochyby najdeš - a pro zvlnění se dosazujou hodnoty v řádu jednotek až desítek mV podle nároků aplikace na filtraci - tu lze dodatečně vylepšit LC filtrem mezi výstupem měniče a spotřebiče. Proudový údaj je největší proud, který měničem bude procházet - jeho hodnotu zase najdeš v datašitu, při jeho vyšší hodnotě je potřeba použít vnější tranzistor ovládaný výstupem švába.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
procesor

#9 Příspěvek od procesor »

Za Vout si daj 4V. Nabité batérie majú aj tak 4,2V. Ten program za R1 a R2 vyberá z rady E24. Pre menšie napätie ponúka ten program najbližšiu hodnotu cca 2,9...V.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“