Centrální zamykání Felicie

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Evelina0

#31 Příspěvek od Evelina0 »

Zdravím. Centrál už je opravený. Prý byl zaseknutý motorek ve dveřích u spolujezdce. Možná bude potřeba, až se to sekne znovu, koupit nový.
BOBOBO

#32 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud by tomu tak byla , trvalo by odhalení vady 20sec . Ručně se otevře zámek u řidiče (několikrát) a u spolujezdce a pokud by nereagovaly vždy ostatní tři , je ten co nejede vadný či jeho přívody .
soucek

#33 Příspěvek od soucek »

pepeka píše:Už som to opravil: Niekde bol prerušený + vodič do krabičky z poistky č. 16. Vymenené a funguje.

Prosím o upřesnění nalezení závady. Mně centál funguje, ale zamykají se po chvíli samy dveře. Zjistil jsem, že se po otveření obou levých dveří nerozsvěcí lampička v kabině, ale jen v zavazadlovém prostoru.Pokud nastupuje i spolujezdec, tak je to OK, lampička kabiny funguje a dveře se nezamykají. Do ŘJ se prostě nedostává signál z dveřních spínačů levé strany a tak se opět zamkne. Bez měření to asi dál nepůjde, jen mě klame, že to osvětlení v kufru funguje???
BOBOBO

#34 Příspěvek od BOBOBO »

To se klameš sám . Světla v kabině , centrál a světlo v kufru jsou samostatné obvody .
pavel71

#35 Příspěvek od pavel71 »

to že sou to samostatné obvody je pravda leč pokud je centrál dodělávaný nebo je i s alarmem tak čert ví kdo tam co propojil začni tim nejjednodušim začni kontrolou funkce dveřních spínačů popřípadě je dej nové.
pokud nesepne dveřní spínač nerosvítí se stropní světlo a ŘJ centrálu nedostane informaci o otevření dveří a pokud máš nastavenu funkci ZNOVUUZAMČENÍ tak se ti centrál cca po minutě znova zamkne.
BOBOBO

#36 Příspěvek od BOBOBO »

Nevím Pavle , kolikrát jsi byl ve feldě , ale tam ještě spojitost dveří a jednotky neexistuje . :D :lol:
soucek

#37 Příspěvek od soucek »

Tak jsem něco naměřil. Spínače jsou dobré, jak známo při otevření dveří spínají na kostru. Po odplastování sloupku dole u řidičovy levé nohy jsou konektory. Tam jsem si přikostřil hnědobílý vodič od osvětlení kabiny a ejhle, žárovička se rozsvítila. Tudíž jdu hledat dál od konektorů směrem k palubovce a pojistkové skříňce.
BOBOBO

#38 Příspěvek od BOBOBO »

No vida , taky jsem se toho bál , potřeboval jsem právě ten signál vytáhnout na alarm .
pavel71

#39 Příspěvek od pavel71 »

BOBOBO píše:Nevím Pavle , kolikrát jsi byl ve feldě , ale tam ještě spojitost dveří a jednotky neexistuje . :D :lol:

ve feldě sem každou chvíli tatík má 1.6ku kterou sem vybavil centrálem s dálkou od jablotronu a řj tohoto centrálu potřebuje mínusový výstup z dveřního spínače pro funkci znovuuzamčení
a pokud by tam měl náhodou třeba alarm CA320 od téže fy. tak tam je toto spojení s dveřma potřeba taky nebot tento alarm má funkci že při otevření dveří rozsvítí i stropní světlo. proto sem psal že záleží na tom co tam je za zařízení a jak je zapojené :D
BOBOBO

#40 Příspěvek od BOBOBO »

Ty jsi nejspíš také rozklepaný mladík . Já se zajímám vždy nejdříve o stav věcí , které se odvíjí od základu , ve všem a co se týká většiny . Takže hovoříme o základu feldy , takže je to jak jsem psal . Stejně , jako v jiném příspěvku o opravě zesilovače . Tam mi podobný tobě vytýká , že úbytek na zkušební- předřadné žárovce je . Ale to je podružnost od člověka bez přehledu . Jestli ten zes ustálý parametry na 190V , tak pojede i na 230 , to jen pro příklad .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“