Svářečka z lídlu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Na karosařinu bude opravdu lepší COčko , ale na 10 lepení za život stačí to trafo třeba z aukra , dají se shnat i za 500,- i s kabely . Škoda kupovat mašinu za 6-7k , když je to na domácí hraní .
rezis

#17 Příspěvek od rezis »

No než kupovat trafo na občsné posmrkání něčeho za nevím kolik tak raději nic. Stejně tím nic pořádně nepřivaříš, dostat svar sřídavým proudem kam chceš je taky v celku problém o nějakém svařování v poloze pokud nejsi profík nemůže být řeč.
Takže snažší máš dát flašku sousedovi který má slušný stroj a zavaří ti to. Tak nějak to začali řešit všichni sousedi u nás. Nestaráš se o elekrody, které když je nepoužiješ jsou věčně zvlhlé atd.

Paja250: OMI165 vypadá hezky. Ale asi bych šáhl po něčem na 3f. On je ten oblouk mnohem stabilnější, zatížení fází přijatelnější, a většinou je vyšší zatěžovatel. Samozřejmě pak odpadá přenositelnost. A ceny se mi zdají nadsazené.

Metody jako Tig jsem zvažoval. Kitin i Fronius to po dodání hořáku umí. Jen mi tato metoda nepřijde nijak výhodná pro mé použití. (stehování věcí)
A vzhledem k ceně Argonu na použití dvakrát ročně to raději někam odvezu.
Internet - metla lidstva
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Ibaže právě naopak , bazické elektrody na ss stroj jsou právě s vlhkem neslučitelné , leč rutilky na střídavé jsou vlhkosnesitelnější . A než bych šel Xx ročně za sousedem , tak si to trafo raději koupím . U souseda je nejlepší to , když se mu mašina podělá na mé věci . :lol: :lol: Zákon schválnosti .
mirosne

#19 Příspěvek od mirosne »

Práve preto je najlepšie mať vlastný sersam.
Pozdravujem Vás, Miro.
Paja250

#20 Příspěvek od Paja250 »

rezis píše:...Paja250: OMI165 vypadá hezky. Ale asi bych šáhl po něčem na 3f...

Tak to jsem měl na mysli, když jsem psal, že bych dnes koukal po výkonnějším stroji.
...A máte to zapojené v zásuvce?
mtajovsky

#21 Příspěvek od mtajovsky »

Poslední dobou se snadno seženou profi stroje WTU, WTA, SMA, KM atd, s cenou 4-6tis. Ale ta váha ...

S trafem JS90 jsem toho kdysi posvařoval ... pravda, chtělo to nějaký zácvik, zpočátku nic moc. S invertorem to jde samo, ale s trafem to taky šlo, i polohové směrem vzhůru nebo nad hlavou. Co mi moc nešlo, byly kouťáky.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

mtajovský nedoporučujte výše zmíněné svářecí zdroje . Z jednoho velmi prostého důvodu , doma je nikdo na pětadvacítku rychlou nenastartuje . Stačí se trochu porozhlédnout na svarforu . Je tam nejeden nešťastník , co si výhodně podobnou mašinu koupil a nyní neví co s tím . :D
rezis

#23 Příspěvek od rezis »

To se doma rozjedě pomocí softstartu. V tom bych problém neviděl. Uvažuji o tom už nějakou dobu. Jedná se opravdu o profi stroje které nás i dnešní " profi" techniku přežijí.
Ono je to složitý výběr. Rutilky jsou sice odolnější, ale u mě se třeba balík bazických neohřeje dlouho a když, tak leží na kotli na tuhá paliva takže je pořád v suchu a teple. Pak přijdu k někomu kdo nesvařuje, ale elektrody má. Tedy nějaké vlastně už ani neví jaké, porezlé a vrchol byla elektroda kterou míchal barvu se slovy však ono to ohoří.
Internet - metla lidstva
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Hodnotíš to ze svého elektrického pohledu , odpovědi na otázky asi laiků , jinak by se neptali , by měla podle mne znít jinak .
mtajovsky

#25 Příspěvek od mtajovsky »

BOBOBO << to je pravda. Na druhou stranu je na Svarbazaru několik návodů na jednoduchý soft start, třeba se stykačem a odporem. Využívá se doby sepnutí stykače.

Předpokládám, že tady na fóru nejsou úplní laici, kteři by to nedokázali. Výhodou těch strojů je jejich výkonnost a opravitelnost. Vrcholem techniky v nich je asi tak operační zesilovač a hradlo NAND. :)
Honza_dy

#26 Příspěvek od Honza_dy »

Nedávno jsem podle svarinfa dělal softstart do UTA 200-1. Majitel si stěžoval, že mu vyhazuje jistič. Po úpravě funguje bez problému.
BOBOBO

#27 Příspěvek od BOBOBO »

To mtajovský a ten tábor . Odpovědi tohoto druhu mne trochu unavují . Dělá na tebe prvně ložený dotaz dojem , že tazatel je zkušený elektronik a svářeč ?
mtajovsky

#28 Příspěvek od mtajovsky »

Edit: příspěvek smazán pro neužitečnost.
rezis

#29 Příspěvek od rezis »

Když si něco kupuji musím snad trochu přemýšlet. Nebo jsme už jako v USA a do návodu nám budou dávat věci jako nesušte kočku v mikrovlnce?
Navíc pokud chce někdo svařovat tak o tom musí něco vědět.

Na jednom fóru jsme nedávno řešili motorové pily.
Každý vidí v reklamě Béďu trávníčka jak je to hračka, běží do obchodu a s pilou k prvnímu stromu, protože je to přeci hračka. No a večer je na Nově.
Divnýýýý
Internet - metla lidstva
BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

Opět dokola , kdo se takto ptá , nebude fachman , když není fachman platí tvé body jak á , tak bé . Je to taková samozřejmost , že se divím , že ti to stojí za ťukání do klavesnice .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“