Svářečka z lídlu
Moderátor: Moderátoři
Takže snažší máš dát flašku sousedovi který má slušný stroj a zavaří ti to. Tak nějak to začali řešit všichni sousedi u nás. Nestaráš se o elekrody, které když je nepoužiješ jsou věčně zvlhlé atd.
Paja250: OMI165 vypadá hezky. Ale asi bych šáhl po něčem na 3f. On je ten oblouk mnohem stabilnější, zatížení fází přijatelnější, a většinou je vyšší zatěžovatel. Samozřejmě pak odpadá přenositelnost. A ceny se mi zdají nadsazené.
Metody jako Tig jsem zvažoval. Kitin i Fronius to po dodání hořáku umí. Jen mi tato metoda nepřijde nijak výhodná pro mé použití. (stehování věcí)
A vzhledem k ceně Argonu na použití dvakrát ročně to raději někam odvezu.
S trafem JS90 jsem toho kdysi posvařoval ... pravda, chtělo to nějaký zácvik, zpočátku nic moc. S invertorem to jde samo, ale s trafem to taky šlo, i polohové směrem vzhůru nebo nad hlavou. Co mi moc nešlo, byly kouťáky.
Ono je to složitý výběr. Rutilky jsou sice odolnější, ale u mě se třeba balík bazických neohřeje dlouho a když, tak leží na kotli na tuhá paliva takže je pořád v suchu a teple. Pak přijdu k někomu kdo nesvařuje, ale elektrody má. Tedy nějaké vlastně už ani neví jaké, porezlé a vrchol byla elektroda kterou míchal barvu se slovy však ono to ohoří.
Předpokládám, že tady na fóru nejsou úplní laici, kteři by to nedokázali. Výhodou těch strojů je jejich výkonnost a opravitelnost. Vrcholem techniky v nich je asi tak operační zesilovač a hradlo NAND.
Navíc pokud chce někdo svařovat tak o tom musí něco vědět.
Na jednom fóru jsme nedávno řešili motorové pily.
Každý vidí v reklamě Béďu trávníčka jak je to hračka, běží do obchodu a s pilou k prvnímu stromu, protože je to přeci hračka. No a večer je na Nově.
Divnýýýý