Zarovka z kopirky
Moderátor: Moderátoři
Zarovka z kopirky
Je na tom napsano napr. 180V/300W, 230V/1000W apod. je to AC, DC nebo je to jedno? Da se to provozovat bez aktivniho chlazeni (ve volnem prostoru)? Nechova se to tak, ze to vic topi nez sviti? Pripadne ma takove pouziti jeste jiny hacek co me nenapadl?
Anebo aby žárovka neprdla, když ji nechám svítit déle.
Sranda je, že v tiskárně HP Doculaser (nebo typ už nevím) 8L nebo nějíák tzak fakt nevim... Byl jiný systém, byl tam ,,jakýsi sklíčko" namazaný silikonovou vazelínou která vodí teplo, a dvě takové ,,jako doutnavky,, to vypadalo, a jestli to topilo nevím?
- Artaban001
V tomto příspěvku jsem zrušil autocenzuru.
Hill
A kutilmile - nelituju tě
Kopirky jsem rozebiral kvuli mechanice - spousta motorku, prevodu, atd... ale je mi lito tyto "zarovky" vyhodit. Ovsem pokud to ma zivotnost par hodin, bych se na vyrobu nejakeho svetla vykaslal.
Nevite kde sehnat datasheet k podobnym vecem?
To jsou ty z pruhledneho skla.
Pak tam byly jeste z matneho skla - kolem 300W/180V a ty asi slouzi k tomu prisviceni predlohy. Bohuzel takovy zdroj nemam, premyslel jsem sice o zapojeni dvou do serie a pripojeni mezi faze, ale napajeni svetla z 3f rozvodu mi prijde jaksi neprakticke.
Zarivky se myslim pouzivaji az u novejsich kopirek s polovodicovym snimacem, kde naboj na valci rusi laser. U tech starych kramu by svetlo ze zarivky na zruseni naboje asi nestacilo.
Nevíte mam uchované z techto typů (co jsem viz. víše) uvedl laserové jednotky. Jde je něják provozovat? Má ten laser intenzitu, šlo by s tím např. ,,pálit" do plastu nebo zapalovat sirky (jak to dělá danyk, z těmi na CDRW)nevíte jak zapojit ten z té jednotky.
BTW. pro ekarra, vím, že se tomu tak říká, i princim asi tak zhruba vím. Ale vzhledem k předmětu se mi zdá být název legrační