Oprava sluchatek

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
solvina

Oprava sluchatek

#1 Příspěvek od solvina »

Dobry den,
zlomil se mi (zrejme) kablik u sluchatek nad jackem. Myslim, ze by stacilo zkratit snury a nasadit novy jack.
Shanim bud sikovneho cloveka, ktery mi to opravi nebo nejaky servis.
V Brne.

Dekuji.
frantajetel11

#2 Příspěvek od frantajetel11 »

To ti snad přepájí každej kdo má pájku a umí s ní trochu zacházet :wink:
solvina

#3 Příspěvek od solvina »

Hehe, mi je jasny, ze pro vas je to hracka.
Jenze ja nikoho takovyho neznam, kdybych znal neptam se. A sam sem s pajkou naprosty traged :-).

frantajetel11 píše:To ti snad přepájí každej kdo má pájku a umí s ní trochu zacházet :wink:
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

Odkud jsi?
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
solvina

#5 Příspěvek od solvina »

Brno/Vsetin.

Eleman píše:Odkud jsi?
Eleman

#6 Příspěvek od Eleman »

Hmmm, tak to je ode mne dalako :(
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Yarda1

#7 Příspěvek od Yarda1 »

Co je to za sluchátka, jaký je to kablík? Setkal jsem se i s kablíkem co nebyl dělaný jako dva stíněné vodiče ale jeden mnohažilový a ty žíly měly různobarevnou izolaci podle toho kam byly připojené. A to by pak byla piplačka. Pokud jsou to sluchátka co se jich dostane za pět korun kornout, tak je to snad škoda práce.
solvina

#8 Příspěvek od solvina »

Shure e420.

Tech petikorun byl pekny kornout a protoze ten zvuk z nich je furt super, nejaky ty dalsi petikoruny do toho rad vrazim.

Yarda1 píše:Co je to za sluchátka, jaký je to kablík? Setkal jsem se i s kablíkem co nebyl dělaný jako dva stíněné vodiče ale jeden mnohažilový a ty žíly měly různobarevnou izolaci podle toho kam byly připojené. A to by pak byla piplačka. Pokud jsou to sluchátka co se jich dostane za pět korun kornout, tak je to snad škoda práce.
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

pokud mi na nějakých sluchátkách záleželo, opravil jsem je pomocí jiných levných, ze kterých jsem demontoval šňůru i s jackem. Napajovanej JACK za pár korun rozjebe zdířku. Je to pracnější, ale zase mám jistotu, ze si nepokazím MP3 přehrávač, nebo můj již historický Walkman SONY-AIWA ze "solid state" elektromotorkem.
solvina

#10 Příspěvek od solvina »

Volal sem do pmc.cz, servisujou tuhle znacku, a na neco podobnyho jsem se ptal, ale tohle prej teda ne, ty pecky na to nejsou delany.

Tahle snura je kratka, jenom ke krku. Pak mam jeste druhou cast, od krku do kapsy a prehravace.

Artaban001 píše:pokud mi na nějakých sluchátkách záleželo, opravil jsem je pomocí jiných levných, ze kterých jsem demontoval šňůru i s jackem. Napajovanej JACK za pár korun rozjebe zdířku. Je to pracnější, ale zase mám jistotu, ze si nepokazím MP3 přehrávač, nebo můj již historický Walkman SONY-AIWA ze "solid state" elektromotorkem.
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

#11 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

no já si to opravuji tak že planžetou (nůž na koberce) odstraním plast z jacku zaříznu kabel, připájím na starý jack a dám na to smršťovačku, tet k mojí radosti začali dělat ten plast kolem jacku dělat sundavací tak stačí slíct oškrabat ten tvrdý plast co je uvnitř na jacku a po připájení zaliju hmotou z tavné pistole. nyní mám sluchátka z nokia handsfree a hrajou asi nejlíp co jsem měl čest tedy pokud budu srovnávat pecky.A ty kablíky se taky moc moc zlepšili proti minulosti nyní je to množství tenoučkých lakovaných vodičů které jsou omotány kolem nějakých plastových vláken ty vlákna jsou ještě jemnější, tyto 4 žíly jsou bez jakékoli izolace v jednom kabelu tyto drátky by se výborně hodili k výměně vodičů ke přenosce gramofonu kdyby bylo třeba. Ty černé jacky vůbec nekupuju jsou to vyhozené peníze recikluji ty staré jsou mnohem lepší.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“