DOS na starem Chicony notebooku
Moderátor: Moderátoři
BTW. Neviem, preco zbytocne zabijas vykon toho disku - multi-sector a PIO daj na auto (alebo max.).
- PCmaniac99
- pocitujlasku
Re: DOS na starem Chicony notebooku
kulikus píše:... Notas ma jen CD-ROM, ze ktere asi nejde nabootovat. Floppy mechaniku nema.....
To asi nepujde
Zmensil jsem partition na HD na 1GB, vyzkousel vsechny kombinace Boot a DISKS v setup. Jedinkrat se mi roztocila CD ale ne vice. Pri pristupu na HDD pise stale I/O error ackoliv Autodetekce ho najde bezchybne a PC z nej nabootuje.
Zacinam si myslet, ze je v haji radic pro media HDD/FDD na NTB
Je tu jeste drobna nadeje ze ma NTB jinak cislovanou geometrii disku ve sluzbach BIOS. Pak by vsak bylo nutne nabootovat z jineho media (CD, Floppy) a naformatovat HD primo v NTB.
Floppy mechaniku vsak nemam a CD-ROM asi nefunguje. Roztocila se pri bootu jedinkrat a nedokazu to zopakovat
- Gringo_Joe
Tiež to s tým LBA. V PC kde to robíš vypni LBA (použi režim CHS), potom použi FDISK a FORMAT. Malo by to už ísť. FAT16 môže byť maximálne 2GB, takže nieje problém to hodiť na maximum.
Ešte dodám, že s verziou DOSu je trochu problém. Ak nabootujem DOS k Win98 (tuším je to verzia 7), a chcem spustiť nejaký program čo je z DOSu 6.22, napíše mi že nesprávna verzia DOSu. Skrátka novší DOS starší program nespustí, musí to byť presne tá istá verzia.