Sháním schéma Samsung CW-25M064N

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olin99

Sháním schéma Samsung CW-25M064N

#1 Příspěvek od Olin99 »

Dobrý den,může mi prosím někdo poslat schéma zapojení TV Samsung CW-25M064N? Má na šířku úzký obraz. Děkuji
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Typ šasi?

Ptal ses strejdy googla?
kokun

#3 Příspěvek od kokun »

Samsung CW-25M064N

Upřesni model, příp. udej chassis - páč existují dokumentace:
SAMSUNG CW25M064N2XXEC CW29M164N2XXEC CHASSIS S16A
SAMSUNG CW25M064NRXXEC CHASSIS KS7A
Honza - kokúň

#4 Příspěvek od Miradim »

Dal jsem ti to do SZ.
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Tady koukám frčí telepatie, nestačím se divit :D
Miradim

Samsung CW-25M064N

#6 Příspěvek od Miradim »

Philip_Fry píše:Tady koukám frčí telepatie, nestačím se divit :D

Proč telepatie ?Jenom jsem mu napsal odkazy odkud si může servisní manuál stáhnout.
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

Ale jo, to je v pořádku. Akorát, že v té telce se používaly minimálně dva typy šasi... A vzhledem k tomu, že tazatel nereaguje na dotazy ohledně typu, tak sis ten správný typ asi musel odvodit nějak na dálku, ne? :)
Miradim

Samsung CW-25M064N

#8 Příspěvek od Miradim »

Proč na dálku? To že je použito několik druhů chassis u tohoto typu TV vím taky.Nakonec to píše tady i kokun.Na tomto odkaze je právě možnost si podle typu chassis vybrat manual ten co potřebuje.
http://elektrotanya.com/?q=showresult&m ... tegoria=tv
Philip_Fry

#9 Příspěvek od Philip_Fry »

Tak jinak... Ona ta hláška o telepatii byla myšlená jako vtip, vysvětlím ti proč jsem to napsal.

Není tak složité si všimnout jedné věci, totiž že se tu objevuje spousta dotazů typu "pošlete mi schéma na to a to..." bez dalších podrobností. To samo o sobě svědčí už o tom, že se tazatel ani neobtěžoval vlastním hledáním a spoléhá na ostatní. Přitom všichni víme, že dokumentace na drtivou většinu spotřební elektroniky se válí volně na internetu, viz eserviceinfo, elektrotanya, smanuals atd. A i ten, kdo to neví a zadá si do googla typ té televize, tak existenci těchto serverů objeví. Samozřejmě někdy to hledání není vůbec jednoduché, některé dokumentace se fakt shánějí špatně, pak pochopitelně je spolupráce druhých velmi žádoucí...
Za druhé, servismanuály k TV se obvykle hledají podle typu šasi a pokud není tazatel schopen tohle označení uvést, může existovat obava, že ani není v jeho schopnostech nakonec tu telku opravit (Olina99 samozřejmě neznám a předem se mu omlouvám, pokud se ho tohle konstatování nějak dotýká). Samozřejmě, je každého věc, jestli se rozhodne zariskovat a jít do opravy něčeho, co v životě neviděl, blbé ovšem pak je, když to dotyčný uvede do ještě horšího stavu, než to bylo před opravou a pak se s tím třeba musí prát někdo jiný. Tys Olinovi99 poslal odkaz na výpis odkazů na elektrotanya, už to vidím, jak se z chvíli objeví dotaz, který z těch souborů si má vlastně stáhnout a jak vůbec se z té stránky stahuje :D
Neber to prosím nijak ve zlém, ale já zastávám názor, že je lepší dvakrát měřit, než jednou řezat (neboli mít jistotu, že je v mých silách nějakou práci udělat a že k tomu mám ty správné prostředky) a co si budeme povídat, v případě oprav elektroniky tohle platí na 100%
Miradim

TV Samsung CW-25M064N

#10 Příspěvek od Miradim »

Jo beru tvoje vysvětlení a souhlasím s tebou na 100%.Chtěl jsem jenom pomoc a neuvažoval jsem vůbec o tom zda má nebo nemá patřičné znalosti a je schopen TV opravit.Zatím žádal jenom o manuál.Něco jiného by bylo,až by zde chtěl odbornou radu.Pak bych si určitě udělal svůj úsudek.Vím jak to mají dneska servisáci těžký a jak je dokáží kočárníci vytočit,když jim někdo dá do servisu TV na opravu po jejich laickém zásahu.Ale co proti tomu dělat ?Nic, je to jejich TV a docela jim to přeji když si na tom vylámou zuby a konečně pochopí,že by každý měl dělat to na co má kvalifikaci.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“