Sháním schéma Samsung CW-25M064N
Moderátor: Moderátoři
Sháním schéma Samsung CW-25M064N
- Philip_Fry
- Philip_Fry
Samsung CW-25M064N
Philip_Fry píše:Tady koukám frčí telepatie, nestačím se divit
Proč telepatie ?Jenom jsem mu napsal odkazy odkud si může servisní manuál stáhnout.
- Philip_Fry
Samsung CW-25M064N
http://elektrotanya.com/?q=showresult&m ... tegoria=tv
- Philip_Fry
Není tak složité si všimnout jedné věci, totiž že se tu objevuje spousta dotazů typu "pošlete mi schéma na to a to..." bez dalších podrobností. To samo o sobě svědčí už o tom, že se tazatel ani neobtěžoval vlastním hledáním a spoléhá na ostatní. Přitom všichni víme, že dokumentace na drtivou většinu spotřební elektroniky se válí volně na internetu, viz eserviceinfo, elektrotanya, smanuals atd. A i ten, kdo to neví a zadá si do googla typ té televize, tak existenci těchto serverů objeví. Samozřejmě někdy to hledání není vůbec jednoduché, některé dokumentace se fakt shánějí špatně, pak pochopitelně je spolupráce druhých velmi žádoucí...
Za druhé, servismanuály k TV se obvykle hledají podle typu šasi a pokud není tazatel schopen tohle označení uvést, může existovat obava, že ani není v jeho schopnostech nakonec tu telku opravit (Olina99 samozřejmě neznám a předem se mu omlouvám, pokud se ho tohle konstatování nějak dotýká). Samozřejmě, je každého věc, jestli se rozhodne zariskovat a jít do opravy něčeho, co v životě neviděl, blbé ovšem pak je, když to dotyčný uvede do ještě horšího stavu, než to bylo před opravou a pak se s tím třeba musí prát někdo jiný. Tys Olinovi99 poslal odkaz na výpis odkazů na elektrotanya, už to vidím, jak se z chvíli objeví dotaz, který z těch souborů si má vlastně stáhnout a jak vůbec se z té stránky stahuje
Neber to prosím nijak ve zlém, ale já zastávám názor, že je lepší dvakrát měřit, než jednou řezat (neboli mít jistotu, že je v mých silách nějakou práci udělat a že k tomu mám ty správné prostředky) a co si budeme povídat, v případě oprav elektroniky tohle platí na 100%