Když jsem měl kdysi Favorita, měl jsem na STK problém s dodělaným továrně vyrobeným třetím brzdovým světlem. Tak jsem vzal štípačky a odstřihl jsem ho přímo před zraky technika. Vzniknul další problém, že je namontováno světlo, které nesvítí
Regulace DC napětí na žárovce?
Moderátor: Moderátoři
Když jsem měl kdysi Favorita, měl jsem na STK problém s dodělaným továrně vyrobeným třetím brzdovým světlem. Tak jsem vzal štípačky a odstřihl jsem ho přímo před zraky technika. Vzniknul další problém, že je namontováno světlo, které nesvítí
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Pokud řešíte problém denního svícení tak je určitě nejjednodušší nic nevyvíjet a koupit něco hotového, ale pokud vás to baví tak je to dobrá příležitost se něco naučit a udělat si co nikdo jiný nemá.
- tomasjedno
Re: podžhavení x životnost
rezis píše:No třeba nová auta mají na denní svícení podžhavená dálková světla a je to přímo z výroby. Prý je to výhodnější než potkávací.
Pokud vím, je to řešení DRL vyhovující předpisům v zámoří, ale nikoliv evropským homologačním předpisům.
Pjotr píše:jo a životnosti při podžhavení bych se nebál - viz obrázek. měla by být nekonečná
Na nekonečnou životnost tak asi věříme
Rozhodně důvěryhodněji vypadá tenhle graf
- Přílohy
-
zarov_zi.gif- (30.2 KiB) Staženo 142 x
Re: podžhavení x životnost
tomasjedno píše:Pokud vím, je to řešení DRL vyhovující předpisům v zámoří, ale nikoliv evropským homologačním předpisům.
Má zrovna pocit, že nové auta koncernu to tak mají i u nás.
Ja osobne viaznem na tom, že si ten procík neviem naprogramovať.
BTW, myslíte, že keby som si to doplnil do stávajúceho Favorita, nenaťahovala by ma za to cestná hliadka? Už dávnejšie som uvažoval zadné svetlá prerobiť na LED. Ale pripadá mi to trochu zbytočné. Tak ešte osvetlenie interiéru. Zaujímavejšie by to bolo do predných svetiel, alebo aspoň výbojky. Ale to už som odbočil.
- Přílohy
-
xds1.jpg- (39.72 KiB) Staženo 93 x
- tomasjedno
rezis píše:No právě VW nesvíti náhodou ty nové dálkovými? Máp pocit že jo. Co je míjím svítí jim menší paraboly a jdou vidět celkem z daleka, (minimálně nový Golf VI, transporter prostě to stou novou tváří)
No jo, a jsou to určitě podžhavené dálkáče? Klidně by to mohly být žárovkové DRL lampy.
Měl jsem jednu káru z koncernu VW, která měla dálkové/tlumené HID xenony v jedné parabole, a v druhé byla jako option mlhovka. Klidně by to (když je mlhovka dole) mohla být DRL lampa.
Duvsan píše:Ide o to, že cez deň by nesvietili stretávačky, ale diaľkáče stlmené na 30%. Prečo? Preto, že by boli viditeľnejšie, neč stretávačky na plno a pritom by neoslepovali a ušetril by si 70%...
Docela by mě zajímalo, jak si poradíš s předpisem, že svítivost DRL v žádném směru nesmí být větší než 1200 cd.
(pro porovnání, celková max. povolená svítivost všech dálkových světel dohromady je 225000 cd).
http://www.svspraha.cz/svspraha/eshop/7 ... 12V-15-55W