OLYMPUS
Moderátor: Moderátoři
OLYMPUS
A kutilmile - nelituju tě
Když to převrátím, je to taky podivné.
Pro trochu objektivní porovnání by to chtělo porovnávat tématicky podobné obrázky!
- Přílohy
-
Clipboard01.jpg- (72.31 KiB) Staženo 246 x
měl jsem podobně se chovající olympus C-120 a závada byla v zaseklé závěrce.
Po pádu na zem se závěrka dostala mimo packu elektromagnetu a při expozici to necvakalo. Video šlo normálně.
Rozebral jsem to, závěrku jsem nasadil zpátky do packy elmagnetu a od té doby zase normálně fotím.
foťák je asi 9 let starý a tato porucha se stala asi po dvou letech provozu . . .
takže od opravy je to už 7 let . . .
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
ok1hga: mechanická závada závěrky mě právě taky napadla, protože jsem se s ní už u Olympu 2x setkal.
AmarokCZ píše:bastlir40: nevím, jestli jsi mě pochopil, já jsem myslel, aby jsi udělal fotku s dlouhým časem závěrky. Ale pokud je to FE340, tak ten to stejně neumí. V tom případě zkus hned po zapnutí udělat fotku někde v relativní tmě a bez blesku.
ok1hga: mechanická závada závěrky mě právě taky napadla, protože jsem se s ní už u Olympu 2x setkal.
AmarokCZ udělali jsme foto jak jsi napsal a posílám výsledek.Fotka B je bez osvětlení jen s bleskem.
Chci tě nebo ok1hqa poprosit,jestli máte některý z vás skušenosti s rozebráním tohoto aparátu,jestli mi můžete popsat jak ho rozebrat.
předem moc děkuju.