DVB-T USB TV dongle s ceskym EPG

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

DVB-T USB TV dongle s ceskym EPG

#1 Příspěvek od robo »

Protoze se nekamaradi moje nove-stare pc s tv kartou do pci, poohlizim se po TV pres USB. Sortiment je pestry a ceny take. Co bych rad , tak aby tuner mel moznost pripojit externi antenu, snad radeji s konektorem bez redukce, a EPG v CZ jazyku. U stolnich pristroju se snad ani neprodava pristroj bez ceskeho EPG. Ale u tech do USB si nejsem jist jak to je. Jestli je to sw nebo hw zalezitost. USB tuner ktery co nejmene zatizi pc a ma nejaky to + za technicke vlastnosti. Urcite nekteri z vas takovy hw pouzivate, tak se podelte s klady a zapory takove tv. Dik
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Ja sa len opytam- ta nova karta akoze IRQ potrebovat nebude?
p32

#3 Příspěvek od p32 »

1) USB tuner nezatěžuje PC
2) USB tuner zatěžuje OS - málo nebo více. ale zase podle HW
3) Nevím kterou verzi Linuxu používáš - kvůli té češtině

Mrkni na Avery :wink:
robo

#4 Příspěvek od robo »

Zapomel jsem napsat dulezitou informaci. Operacni system W7. Pokud cokoliv pripojim pres usb je to v pohode. Takze predpokladam ze i usb tv nebude cinit problemy.
Gringo_Joe

#5 Příspěvek od Gringo_Joe »

USB TV tuner urcite IRQ potrebovat nebude..

Ja na linuxu pouzival AverMedia, drive se delaly s redukci, dneska jsou i primo s konektorem na externi antenu. Napriklad http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L0W60A3X0I
Kdyz jsem si tuner vybiral ja, vzal jsem si USB, protoze se da pripojit i do notebooku, da se vzit s sebou, a predpokladam, ze USB vymre ze vsech sbernic posledni. Podpora po Linux je dobra z hlediska snadne instalace, ale treba EPG cesky jsem nerozchodil, misto diakritiky rozhozene pismenka, co jsem ani netusil, ze existuji (ale tak pro me to neni dulezite)

Na Win XP slo vsechno v pohode, vcetne EPG s diakritikou, predpokladam, ze ve Win7 to bude stejne.
robo

#6 Příspěvek od robo »

Mam pocit ze je tady mrtvo. Takovy hw jako je tv se asi moc nenosi. Moc jsem se toho nedozvedel. :( Ale zjistil jsem ze Leadtek dela tv i do usb. A ten jejich soft WinFast nemel problem v EPG s diakritikou. Ani TXT ne. Tak tenhle asi koupim, pokud nenajdu lepsi.
OK2STO

#7 Příspěvek od OK2STO »

Já bych ti doporučil, aby jsi si ověřil HW požadavky na USB tuner, většinou požadují alespoň P4 nebo adekvátní a rychlost 2,4 až 3Gb,
Sám jsem se s tím setkal, u NB ,který měl jen rychlost 1,5 Gb a nestačil,
musel jsem si pořídit TV kartu do Expres portu, ten tolik nezatěžuje procesor. Pro USB jsem zkoušel několik typů. Nejlépe, by bylo kdybys sis to mohl odzkoušet. Ja to tak provedl , koupil se USB , vyzkoušel a když to nestíhalo, tak jsem to vrátil.
Jarda
PotPalo

#8 Příspěvek od PotPalo »

Nechcem zakladať novú tému tak sa opýtam tu: prečo sú tie USB DVB-T také náročné na CPU? Veď DVB-T vysiela vo formáte MPEG2 (ako je bežný DVD film) a ten prehrá aj CPU 400 MHz. Tak načo je tomu P4? A ešte jedna asi 🤐 otázka: nedalo by sa urobiť aby WiFi karta prijímala DVB-T? Má to VF prijímač, MPEG2 dekóduje PC, takže by to iba chytalo dáta z tej frekvencie a posúvalo softvéru.
Gringo_Joe

#9 Příspěvek od Gringo_Joe »

k prvnimu dotazu: USB sbernice zatezuje CPU obecne, je jedno, ci pripojit mys, nebo TV tuner. Vsechny ty data co tam protecou ma procesor na starosti. Je ale pravda, ze moderni naroky programu jsou nekdy prehnane.. Ja osobne jsem ten svuj AverMedia pouzival i na Pentium M 1.6tce a slo to.

No a druhemu dotazu: kdyz pripustime, ze mas ten SW, neni tam nahodou nejaka modulace, tudiz by se muselo najit jeste neco, co to rozkoduje?
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

No to neviem, v DVB-T akosi zaostávam, pravdupovediac o tom neviem nič. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“