HDD BAD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

HDD BAD

#1 Příspěvek od robo »

V pc s os W7 mam dva disky naformatovane na NTFS. Jeden je C, systemovy a druhy je rozdelen na D a E. Pri spusteni Norton partition Magic8 se ukazala hlaska o chybe. Dal jsem fix a asi od te doby je problem. Jeste jsem potom instaloval virtualni XP na C. Ale nechal jsem vse v standartu. Tou instalaci to asi nebude. Ted V tento pocitac vidim C a jednotku D, jsou na nem normalne pristupna data. Jednotka E zmizela. A v PM vidim dva disky, jeden je systemovy, ten je ok. Ale ten druhy disk ma zluty ramecek a je BAD. A nevidim tam tu rozdelenou cast , jednotku D. Je mozne to nejak opravit bez formatu disku? Dekuji

Ted jsem spustil novejsi verzi PM a onen disk, Smasung ma u D a E File system : Invalid
A dole u grafickych okynek jednotka D ma popis DATA (D), vidim obsazene misto, u E je Local disc (*)

Edit. Nabotoval jsem s CD Acronic Disk Director. A v tom vidim i E. Vcetne souboru na nem. A zadnou chybu jednotka nehaze. Tak ja nevim co tomu schazi.
Přílohy
28-06-2011_00005.jpg
(40.42 KiB) Staženo 78 x
Naposledy upravil(a) robo dne 28 čer 2011, 20:57, celkem upraveno 2 x.
petr_

#2 Příspěvek od petr_ »

Neopravuj to, PM už je starý a neumí nové verze NTFS. Na oddíly vytvořené od vista a 7 ho nepoužívej.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Sem to dal bohuzel opravit a ted W7 nevidi onu jednotku E.
Přílohy
Puvodni E.jpg
Druha cast z rozdeleneho disku, system tuto jednotku nevidi.
(115.84 KiB) Staženo 78 x
Jednotka D.jpg
Prvni cast rozdeleneho druheho disku, Os ho vidi, i data na nem jsou citelna.
(107.44 KiB) Staženo 69 x
Jednotka C.jpg
Samostatny disk
(143.4 KiB) Staženo 70 x
Naposledy upravil(a) robo dne 28 čer 2011, 21:07, celkem upraveno 1 x.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

To je dobře, aspoň máš klid a my taky :lol:
kevin_mitnick

#5 Příspěvek od kevin_mitnick »

Posilat na Win7 nebo na Vistu programy jako Partition Manager stvorene jeste nekdy v letech devadesatych je skoro 100% jistota, ze na ten disk se uz nikdy nepodivas a data skonci v kremikovym nebi. Boze, ma snad Win7 malo utilit pro praci s diskem, ze kazdy blbec zkousi Norton Utility a nejlip ve verzi pro XP ??
robo

#6 Příspěvek od robo »

Ja jsem to instaloval pro praci s externim diskem pripojenym pres USB, ktery pres okna nesel naformatovat. Proto jsem se obratil na soft treti strany. Prosim o radu, nakopnuti o jakou chybu se jedna.
Rad se poucim v cem vsem se v W7 pracovat s diskem.
Přílohy
28-06-2011_00010.jpg
(93.61 KiB) Staženo 80 x
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mourek »

No já radši používám Gparted Live CD a není problém. Zkusil bych to nějakým Linuxem z Live CD jestli by se z toho nedala zkopírovat data z obou částí a pak zformátovat ve Winech. Jinak tuhle chybu hlásil PQMagic 8 i když nebyl ještě Norton od XP taky abez vytvořené zálohy jsem to neopravoval. Pokud dělám něco takovýmhle programem tak napřed zálohu. A mě se ho nepodařilo vůbec do W7 nainstalovat hlási nekompatibilitu.
robo

#8 Příspěvek od robo »

Nikdo mi neporadi co s tim? Ted tto prochazim DiskInternals Partition Recovery. Nejakych 60GB dat a srotuje to dve a pul hodiny. A jsem asi na 80 procentech. Ten soft jednotku vidi, vidi i nazev. Velikost souhlasi. Zas tak v pr*eli to byt nemuze. Jsem zvedav co se bude dit az to dojede na 100procent.
masar

#9 Příspěvek od masar »

robo píše:Edit. Nabotoval jsem s CD Acronic Disk Director. A v tom vidim i E. Vcetne souboru na nem. A zadnou chybu jednotka nehaze...
No tak jsi snad mohl pomocí toho Acronixu data z E: zazálohovat a pak zformátovat E:, ne?
robo

#10 Příspěvek od robo »

Uz taham data z disku. Ze je to casove narocna cinnost jsem tusil Ted kopiruji data na nahradni disk. A jestli to bude trvat stejjne dlouho jak cteni, tak se s toho zvencnu. Ale uz probiha tranfer dat a to je prizniva zprava. Jak to sem tam konroluji, jsou to i data pouzitelna. Tak to snad vse dobre dopadne.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mourek »

Myslím že by to vzal i Live Linux a rychleji. PQ Magic používej pouze na WinXP a na nic novějšího.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Partition Magic rovno vyhod do kosa. Pouzivam GParted Live - je to free a funguje to.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mourek »

Já taky Gparted ale ortodoxní windowsák v tom vidí kacířství :lol: :roll:
masar

#14 Příspěvek od masar »

Ono se to dá přirovnat i k tomu, že na pečlivě připravené pole zasejeme bolševník. :wink:

Já pro přípravu pole používám stále ještě BootIt NG. :wink:
kewin
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od kewin »

ja na to použivám acronis disk suite director a plná spokojenost dobře jede aj pod windows 7 připadně XPčky :-) zatim vše co jsem dělal z diskem tak my stačil :-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“