Autorádio Ford 6000CD

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Philip_Fry

Autorádio Ford 6000CD

#1 Příspěvek od Philip_Fry »

Dobrý den, mám na opravu výše uvedené autorádio (výrobce je Visteon, model KW2000). Majitel mi ho dal s tím, že při přehrávání silně zkresluje a šumí jeden z kanálů. Ovšem po připojení ke zdroji se mi rádio nedaří nastartovat, respektive lze zapnout, lze zadat kód a po jeho potvrzení se rádio vypne. Zkoušel jsem schválně zadat i nesprávný kód, pak se na displeji objeví INCORRECT a výzva k novému zadání. Otázka zní - proč se rádio vypíná? Zkoušel jsem měřit i proudový odběr, jestli nevypíná proudová ochrana zdroje, ale tudy asi cesta nevede, odběr zapnutého rádia se pohybuje kolem 1.5A, zdroj bez potíží dá 5A. Podle majitele rádio v autě normálně běží, jen blbě hraje...

Ve starších vláknech jsem četl o potřebě připojení dvojí GND, ovšem jednalo se nejspíš o jiný model (byť značený jako Ford 6000). Moje rádio má tento konektor http://mondeo.fordclubs.org/clanky/kon_ford_6000_en.htm

Předem díky za nakopnutí správným směrem :wink:
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Skus to pre istotu pripojit na bateriu, aby si teda problem z makkym zdrojom na 100% vylucil.
Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Na baterii nemám možnost připojit, nicméně zkusil jsem to na PC zdroj a pořád stejné. Napadlo mě ještě, jestli v tom nehraje roli pin 16 na konektoru (Ignition sense), ale teď to nevyzkouším. Ignition sense bude samozřejmě detekce zapnutého zapalování, ale že by to měl Ford pořešené, aby rádio šlo zapnout jen při zapnutém klíčku, to se mi nechce věřit.
popopepe

#4 Příspěvek od popopepe »

No, a nemůže ten problém být právě to, že je rádio mimo auto? Nekomunikuje nějak s řídící jednotkou? A když zadáš správný kód, tak čeká na něco z řídící jednotky, a proto se nedočkáš...?
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

No to je právě dost možné, nicméně bych to potřeboval potvrdit/vyvrátit od někoho, kdo už tohle rádio opravoval... Uvidím, třeba se někdo najde :)
1010

#6 Příspěvek od 1010 »

Musíš připojit 2x zem a 2x plus.Musí jet na stole i bez CANu.
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

To jsem právě už na fóru taky četl. Ale KAM připojit druhé napájení a GND? Když se podíváš na konektor (posílal jsem odkaz v prvním příspěvku), tak je tam plus jenom jednou. Zem je sice v konektoru dvakrát, ale obě jsou propojené a to i na kostru rádia.
soucek

#8 Příspěvek od soucek »

Ten klidovej proud 1.5A se mi zdá nějak moc. Zkus přiložit ruku na bok rádia, kde jsou NF koncáky, jestli nehřejou ? Měl jsem několikrát u tohoto typu odpálený IO. Také zkontroluj v autě kabely k reproduktorům, jestli nemají někde šlus na kastli.
DELONG

#9 Příspěvek od DELONG »

Potreboval by som vedieť zapojenie farieb vodičov v aute do FAKRA standard konektoru PART A pin1 až pin 16.
Ďalej akú ma farbu konektor B AUX1 a C AUX1 na strane v aute poprípade aj farby vodičov. A čo je v PART F1 a 2? Poistky? Ak áno tak aká je ich hodnota? Jedná sa tiež o tento konektor
http://mondeo.fordclubs.org/clanky/kon_ford_6000_en.htm

Auto je Ford Focus Combi 1.6 TDCi Trend r.v 2006
Nejaký dobrák odstrihol konektory takže ostali len vodiče :cry: a ja dumám jak to teraz zapojiť :headscratch: a spojazdniť rádio.

Ďakujem.
feroarn

#10 Příspěvek od feroarn »

Takze tento konektor by to mal byt vsak?
http://img458.imageshack.us/img458/9897 ... ord8hx.jpg
zapoj minus na pin 11 a 12, a na plus zapoj 14,15,16, inak k tej chybe mal som teraz take nehrali dva kanaly(zmeraj samozrejme ci ide signal do koncoveho IO)
datasheet neviem ci bude niekde na internete, trebalo by najst schemu od radia.chyba bola v koncovom IO ktory si dal Ford vyrabat od Philipsu, kupil som ho bez problémov odtialto:
http://www.dalbani.co.uk/catalogue/prod ... p?id=34700
Budem mat tak o mesiac dalsie taketo radio na opravu s pokazenym koncakom tak keby to stale neslo dajte vediet nieco vymyslime:
DELONG

#11 Příspěvek od DELONG »

To feroarn
Nejak sme sa nepochopili ja mám rádio OK len vodiče vedúce do FAKRA konektoru v AUTE tá pozícia PART A

http://img458.imageshack.us/img458/9897/stereoford8hx.jpg

sú odstrihnuté a nie je tam ani ten konektor.
Konektor som kúpil nový potrebujem ho len napinovať a zapojiť spať do auta.
Preto by som potreboval len vedieť farby vodičov vedúce z AUTA pre tú časť PART A jak sú zapojené do toho FAKRA konektoru na piny.
Rádio je Ford 6000CD
http://www.youtube.com/watch?v=_7QNg9rInXs&NR=1
Auto je Ford Focus Combi 1.6 TDCi Trend r.v 2005

Ďakujem.
a4tech
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od a4tech »

Philip_Fry píše:To jsem právě už na fóru taky četl. Ale KAM připojit druhé napájení a GND? Když se podíváš na konektor (posílal jsem odkaz v prvním příspěvku), tak je tam plus jenom jednou. Zem je sice v konektoru dvakrát, ale obě jsou propojené a to i na kostru rádia.

Rádio ide aj na stole. Visteon je zaujímavá firma. Neodpovedá na fax a ani telefón. Iba raz a to prepojila ma niekam...
Tu je ako som to mal zapojené a išlo to na stole
Přílohy
Ford 6000CD.gif
(10.81 KiB) Staženo 433 x
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“