Odrušení ATX zdroje
Moderátor: Moderátoři
A pozri, ci je v pomocnom zdroji nejaky mensi elyt (tak 22uF/50V) - ten ked odide v niektorych zdrojoch, tak to potom odpaluje vsetko, co mu stoji v ceste.
[edit]
Aha, zabudol som, ze existuje schema - tak som ju pozrel a na primare pomocneho zdroja ziadne elyty nevidim, co je dobry znak
Neviem naco je tam ta folia - este som to na takom mieste nevidel. Ale osobne by som to tam nalepil, ked to tam bolo. Hadam vedeli, preco to tam davaju (alebo mozno nie
Ještě jsem předrátoval napájecí konektor 230V, aby fáze byla hnědá a nulák modrý a kabely vedly kam mají, dal průchodku do chladiče, zrušil přepínač 115/230V, propájel tušené studeňáky,
Pracoval jsem pečlivě, ale zdroj přestal fungovat úplně, nenastartoval. Chvíli jsem nad tím ještě bádal, ale nakonec jsem rezignoval a zdroj vyřadil, jen jsem si z něj vyndal nějaké použitelné součástky, zbytek půjde do elektrošrotu.
Ani mne to nijak nemrzí, když jsem viděl izolační vzdálenost mezi krytem a přívodem fáze na desku zdroje (i to jsem raději upravil, abych se dostal k těm cca 6 mm) bude lepší, když to bude z počítače pryč.
Byť to zapojení zdroje nebylo asi tak úplně špatně navrženo a myslelo se i na ochranné obvody na výstupu.
Každopádně nepomohlo a vlnění obrazu přetrvávalo, dělala to PCI grafická karta S3 Trio64 Diamond, nahradil jsem ji AGP kartou ATI RAGE IIc a obraz je již zcela v pohodě.