ASUS WL-520GC, nejde wifi

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Gringo_Joe

ASUS WL-520GC, nejde wifi

#1 Příspěvek od Gringo_Joe »

Mam tenhle router uz mozna tretim rokem z toho dva roky na nem bezi DD-WRT. Z niceho nic, bez nejakych uprav v siti prestala jit manzelce na notesu wifina. Ostatni kompy doma mam pripojene dratem, takze to nejdrive poznala ona. Overil jsem to mobilem a jal se zavadu resit.
Nakonec - svete div se - pomohlo odsroubovat antenu a nechat router bez ni. Dosah sice klesl, ale protoze manzelka je vetsinou stejne jen v jedne mistnosti, tak se to da.
Ale opravdu, kdyz vezmu antenu a primontuju ji, tak notas ztrati signal a mobil nic nenajde, dokonce i jeden ze stolnich kompu, co ma wifinu signal nevidi. Jak antenu odmontuju, tak SSID videt jde a jde se na nej pripojit. Jak je tohle mozne? Zkousel jsem dve ruzne velikosti anteny a to same.
Sedim na kanalu tri, kolem jsou wifiny na kanalu 1, 6 (tri ruzne) a osm.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mourek »

Možná blbá rada ,ale: Zkontroluj zdroj, odchází tam jeden elyt, mohlo by to bejt, při připojení antény klesne napětí. K opravě stačí výměna toho kondu.Nebo všech co tam jsou, pokud to opravíš napiš čím to bylo.Potřebuje to zdroj tuším 5V/2A.Zkus jinej nebo ho rozpárej a uvidíš.
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

jo ten zdroj už jsem taky opravoval,napětí spadlo až na 2.5V.

Zrovna to kleklo večer,před odjezdem na služebku
pocitujlasku

#4 Příspěvek od pocitujlasku »

rovnaky problem ako pri WL-500g odchadza zdroj. coskoro ti zacne vypadavat aj kabel, bude sa tvarit ako keby mal poskodeny firmware (nenabehne nic, len bude blikat tusim power), recovery nepojde.
2A je malo, robilo mi to stale, az ked som dal 2.5A, ako je povodny tak mi bezi doteraz.
No vidis, a tak si sa bal
Gringo_Joe

#5 Příspěvek od Gringo_Joe »

Hosi, pri pohledu na zdroj jsem uvidel 9V / 1000mA
Je to mozne?
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mourek »

no je zřejmě těch verzí několik, stejně zkontrolovat zdroj, já se přiznám že jsem viděl pouze pětivoltové, ale se stejnou závadou, nebo mrtvé úplně, pouze blikal
Gringo_Joe

#7 Příspěvek od Gringo_Joe »

tak jsem tedy nasledoval vase rady. Pan Mac Huang si asi myslel, ze kdyz kostku zalijou do plastu napevno, ze me to zastavi, ale to jeste nevideli moji pilku:-)
Zdroj jsem otevrel a uvnitr nasel velke trafo a par soucastek, v cemz jsem identifikoval obycejny gretz bez stabilizatoru (!)
Elyt tam byl jen jeden, ale vizualne vypadal dobre (nenafoukly, nevyteceny). Znacka byla Telecon a parametry 2200uF na 16V. Tak jsem ho teda vypajel a nacpal tam jiny, stejnych parametru ale tenci a vyssi. No, zatim to funguje dobre, problem s mizenim SSID s nasroubovanou antenou ustal.
Vsiml jsem si ale jine veci. Dam-li v command line ping router /t tak mi ukazuje odezvu 2ms, porad. Jak ale kolem routeru projdu, je to ve vypisu videt, ping stoupne tak na 200ms. Ne ze by mi to vadilo, jen me napadlo, jestli mi tim router treba neco nechce rict? nebo je to u wifi normalni, ze kdyz "stinim" tak signal potrebuje vice casu projit mnou do notasu?
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mourek »

Tak to teda šikmoočky pěkně ošidily. Já viděl vždy spínanej zdroj.Není náhodou v háji jedna dioda? Jinak ping jsem nikdy neměřil při obcházení routeru tak nevím.
Gringo_Joe

#9 Příspěvek od Gringo_Joe »

ne ze bych byl nejaky znalec, ale spinany zdroj jeste poznam. To co je uvnitr krabicky je jen kostka (trafo), ctyri diody, dva (nebo tri?) keramicke kondy a jeden eletrolyticky valecek. Pak drat a hura ven, jak rikam, ani stabilizator tam nedali.. Muzu odfotit, kdyby byl zajem..

Hloupy dotaz: mam-li obycejny multimetr (takovy, co neumi merit ani kapacitu), muzu s nim nejak proverit tu diodu? Znacku diody na prepinaci pouzivam akorat na zjisteni, jestli je drat vcelku, pak to piska - vic neumim. Kdyz jsem kdysi zkousel nejakou tu diodu, vim, ze to na displeji ukazuje cisla, ale co znamenaji nevim. Logicky bych akorat odvodil, ze kdyby to piskalo, tak je dioda prorazena.
Napada me, ze vsechny ctyri (stejne) diody by mely ukazat stejne cislo, je to spravna uvaha?
Duvsan

#10 Příspěvek od Duvsan »

Lacný multimeter, základné rozsahy. Ak tam máš polohu so znakom diódy, tak je určená na meranie prechodov diód. V priepustnom smere by to malo ukázať niečo medzi 400 až 700, v závernom samozrejme nekonečno. Toť celá veda. Ovšem, tie potvorky niekedy mávajú zvod, čo je čosi, akoby si k dióde paralelne pripojil odpor a sú i prípady, keď sa dióda v závernom smere otvára pod záťažou, čo týmto merákom asi nezistíš. Bezpečne to zistíš ďalším meneným kondenzátorom. Tiež som takto dopadol, akurát to bol sekundár pulzného zdroja v DVD prehrávači. Ale i v zdravých situáciách tie kondy zvyknú odchádzať. Inak by bolo tých opráv podstatne menej.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Nestabilizovany adapter s klasickym trafom ma spravidla vacsiu zivotnost ako spinany. Stabilizacia je v routeri (spinany regulator).
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mourek »

[quote="rnbw"]Nestabilizovany adapter s klasickym trafom ma spravidla vacsiu zivotnost ako spinany.
teoreticky ano, taky jsem měl na stole hezkých pár traf s přerušeným primárem. a pojistka to nebyla. možná to bylo motaný vláknem z rejže
Gringo_Joe

#13 Příspěvek od Gringo_Joe »

tak mi to moc dlouho nevydrzelo, SSID zacalo mizet zas.. Zas*ane bezdratove technologie..
Znova jsem rozebral zdroj - premeril jsem diody a hodnoty jsou od 632 do 641, coz si myslim, ze je asi v poradku. Nepomohlo by pridat jeste jeden kondik (jakoze zvetsit kapacitu)?
Kdyz je teda v routeru spinany regulator, tak co kdybych mu dal treba uplne jiny adapter, nebo jeste lepe poslal do nej 12V z PC zdroje, ktery se urcite da zatizit vice jak na 2.5A... Poradi si s tim?
robo

#14 Příspěvek od robo »

Podminkou je aby byl vystup stejnosmerny, stejne napeti a proudove minimalne stejne hodnoty jako original. Pokud ma origos zdroj 12V, tak klidne pouzij zdroj z pc. Na overeni klidne. Mozna bych zkusil v tom origos zdroji dat misto samostatnych diod diodovy mustkovy usmernovac. Je to rychlejsi metoda opravy.
Gringo_Joe

#15 Příspěvek od Gringo_Joe »

original zdroj ma 9V
Co kdybych tam pridal nejaky stabilizator (na 9V)? Nebo je to zbytecne?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“