ASUS WL-520GC, nejde wifi
Moderátor: Moderátoři
- Gringo_Joe
ASUS WL-520GC, nejde wifi
Nakonec - svete div se - pomohlo odsroubovat antenu a nechat router bez ni. Dosah sice klesl, ale protoze manzelka je vetsinou stejne jen v jedne mistnosti, tak se to da.
Ale opravdu, kdyz vezmu antenu a primontuju ji, tak notas ztrati signal a mobil nic nenajde, dokonce i jeden ze stolnich kompu, co ma wifinu signal nevidi. Jak antenu odmontuju, tak SSID videt jde a jde se na nej pripojit. Jak je tohle mozne? Zkousel jsem dve ruzne velikosti anteny a to same.
Sedim na kanalu tri, kolem jsou wifiny na kanalu 1, 6 (tri ruzne) a osm.
- pocitujlasku
2A je malo, robilo mi to stale, az ked som dal 2.5A, ako je povodny tak mi bezi doteraz.
- Gringo_Joe
- Gringo_Joe
Zdroj jsem otevrel a uvnitr nasel velke trafo a par soucastek, v cemz jsem identifikoval obycejny gretz bez stabilizatoru (!)
Elyt tam byl jen jeden, ale vizualne vypadal dobre (nenafoukly, nevyteceny). Znacka byla Telecon a parametry 2200uF na 16V. Tak jsem ho teda vypajel a nacpal tam jiny, stejnych parametru ale tenci a vyssi. No, zatim to funguje dobre, problem s mizenim SSID s nasroubovanou antenou ustal.
Vsiml jsem si ale jine veci. Dam-li v command line ping router /t tak mi ukazuje odezvu 2ms, porad. Jak ale kolem routeru projdu, je to ve vypisu videt, ping stoupne tak na 200ms. Ne ze by mi to vadilo, jen me napadlo, jestli mi tim router treba neco nechce rict? nebo je to u wifi normalni, ze kdyz "stinim" tak signal potrebuje vice casu projit mnou do notasu?
- Gringo_Joe
Hloupy dotaz: mam-li obycejny multimetr (takovy, co neumi merit ani kapacitu), muzu s nim nejak proverit tu diodu? Znacku diody na prepinaci pouzivam akorat na zjisteni, jestli je drat vcelku, pak to piska - vic neumim. Kdyz jsem kdysi zkousel nejakou tu diodu, vim, ze to na displeji ukazuje cisla, ale co znamenaji nevim. Logicky bych akorat odvodil, ze kdyby to piskalo, tak je dioda prorazena.
Napada me, ze vsechny ctyri (stejne) diody by mely ukazat stejne cislo, je to spravna uvaha?
- Gringo_Joe
Znova jsem rozebral zdroj - premeril jsem diody a hodnoty jsou od 632 do 641, coz si myslim, ze je asi v poradku. Nepomohlo by pridat jeste jeden kondik (jakoze zvetsit kapacitu)?
Kdyz je teda v routeru spinany regulator, tak co kdybych mu dal treba uplne jiny adapter, nebo jeste lepe poslal do nej 12V z PC zdroje, ktery se urcite da zatizit vice jak na 2.5A... Poradi si s tim?
- Gringo_Joe