Ahoj, vymyslel jsem a postavil alarm na mojí Škodu 120. Je sestaven ze 4 časovačů 555, ze dvou integrovaných obvodů 74.. a ze dvou integrovaných obvodů CMOS (4011). Alarm je aktivován dveřním spínačem vnitřního osvětlení. Po sepnutí vyčkáva cca 10 vteřin na vybavení skrytým tlačítkem. Pokud tlačítko není vybavenmo do 10 sekund, spustí se alarm (blikání blinkrů + přerušovaně zapínaná houkačka), který se po cca 2 minutách sám vypne a přepne se do původního pohotovostního režimu, kdy je připraven registrovat další jakoukoliv činnost dveřního spínače. Je (skoro) kompletně funkční, ale má dost závažný problém. V okamžiku, kdy alarm zapne přerušované houkání stodvacítkové houkačky(které je zajištěno obvodem s časovačem s 555 a s výkonovým tranzistorem IRF4905 a celé je to spínáno relátkem) , část obvodu alarmu (řízená jedním ne555), která zajišťuje načasování samočinného vypnutí alarmu se okamžitě zblázní a vypne a alarm si vesele nekontrolovatelně houká dál třeba až do vánoc. ALE když tu stodvacítkovou houkačku nahradím na zkoušku jen žárovkou na 12V, vše funguje perfektně. Zapne se, 2 minuty bliká a pak se hezky vypne. Mám pocit že ta houkačka ten obvod nějak ovlivňuje, ale netušim jak. PROSÍM POMOZTE mi s nějakou radou, nebo návodem na nějakou ochranu. Opravdu netuším proč tomu tak je. To že houká dál se dá překousnout, když budu doma, seběhnu dolů a vypnu ho, ale když budu někde mimo domov a auto mi začne houkat, tak nejspíš nepřestane dřív, než se mi buď vybije baterie, nedo mi to auto nějakej soused nerozmlátí, protože ho to bude samozřejmě budit. Ta houkačka prostě nějak ovlivňuje tu elektroniku, ale nevim čim... už sem zoufalej

Budu vděčný za jakoukoliv radu