Jak udelat z PC zdroje 24V/1A?
Moderátor: Moderátoři
Jak udelat z PC zdroje 24V/1A?
Nebo se na to vykaslat a shanet nejaky zdroj co ma 24V a ostatni z toho delat pulzakama? Nevim, zda je zvladnutelny delat 5V /10A z 24V. Nejaka inspirace by nebyla?
Diky
Jirka
Andrea píše:
Celeron: Przni si svoje jméno, Andrea - žena, u ženy - u Andrey.
pomalu s těma babama...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Andrea_Mantegna
Dnes jsem znovu vyrazil, tentokrat do jinyho SD v jiny obci. Pro zdroj. Nakonec jsem privezl tri ruzny. A taky naprosto netknuty a uvnitr dokonce ani nezapraseny stolni PC. V nem dvoujadro P4, 4Gb Ram, 2x!HDD 500Gb, jak jinak s daty, WiFi, vypalovacka DVD a kupodivu ZIPka a 3,5 FDD. Bylo me ho lito kuchat jen kvuli zdroji.
Zdroje jsem vyhrabal dva s TL494 a jeden 350W atyp, kterej ma 2 vystupy 12V 10A. Chtel bych na jeden vystup dat nabojovou pumpu s udelat z nej 24V. Nevite nekdo o nejaky vhodny, co by dala 20-24V/1-2A. Kdysi pry vysla jednoducha tranzistorova pumpa 12V na 19V do auta pro napajeni notebooku. Nevite kde to bylo? Na netu nemuzu najit.
A na zaver plati jeste, ze AT zdroj se pozna podle vystupniho konektoru pro monitor?
Diky
Jirka
Edit: Tak existuji i PC zdroje s 24V. Pouzivaji se v pokladnich PC na elektromagmeticky otvirani suplete kasy. Problem je, ze jich je asi tak 1:1000
Vyreseno. Chce to menic z +12v na 18V /2A od Zajice, kterej je dela jako stavebnice do nabijecek. Cena lidova 250,- Musi se trochu upravit aby sel asi o 5 V vys. Pak se osadi primo do PC zdroje na jeden vystup 12V a ven uz pujde 24V.