Nejde spustiť WinXP
Moderátor: Moderátoři
Nejde spustiť WinXP
mám prosbu vopred (nebudem na nete), dnes za mnou z rodiny prídu s pracovno-súkromným starším HP notebookom a rád by som im pomohol vyriešiť problém. Notebook je rozdelený na dve časti:
1. pracovnú (program Allegro - vraj výmysel poisťovne) a
2. súkromnú (WinXP).
Po spustení notebooku sa objavili dva riadky (v biose?) - časť pracovná a časť súkromná. Ak sa nepotvrdila súkromná(WinXP), po pár sekundách automaticky nabehla časť pracovná(Allegro).
Nejde spustiť súkromná časť(WinXP). Orig CD s WinXP majú.
Ako na to, aby som nejako nezasiahol do Allegra(!)? Skúsiť to spustiť cez F8? a potom nejako oživiť WinXP?
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Potom zkus spustit (někde v XP) v příkazovém řádku příkaz msconfig a v něm se mrkni na možnosti ale opatrně s rozmyslem. A potom ve vlastnćh XP ve vlastnostech systému se mrkni na Spouštění a zotavení systému.
Pokud to nestačí, tak si raději přečti nějakou knížku, ale nevím jakou - neumím číst, jenom psát
- Gringo_Joe
po zvolení súkromnej časti sa snaží nabehnúť WinXP Home. Po nejakej dobe namiesto spustenia sa ukáže hláška "STOP: c000021a ...atď..." a notebook vypne.
Dočasne pridávam aj nejaké obrázky, núdzovo spustiť nejde, právo admina zrejme nemá, aká je okrem zálohovania dát šanca?
edit 21.8.2011: odstránenie prebytočných obrázkov
- Přílohy
-
003 - hláška.jpg- (126.26 KiB) Staženo 121 x
-
002 - zavádzač s automatickým odpočítávaním.JPG- (154.5 KiB) Staženo 127 x
Zatiaľ teda za snahu pomôcť veľmi pekne ďakujem!