Telefón + prehrávač, alebo všetko v jednom?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Duvsan

#16 Příspěvek od Duvsan »

Zbežne som to prebehol a vidím to na dlhšie štúdium. Pre mňa dôležitý je ten foťák a keby to vedelo kvazi suplovať domáci počítač, bolo by to príjemné bonus. Samozrejme, cenovú latku posúvam vyššie (môžem na čas upustiť od nového ntb). Ešte som zabudol; okrem klávesnice, myši a internetu by som k tomu ešte rád pripojil monitor. Niektoré zariadenia to umožňujú.
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od PvvS »

Kombinace kvalitniho fotaku a mobilu se navzajem vylucuji. Kor u mobilu, kde je potreba mala velikost, mala hmotnost , otresuvzdornost ... Na nahledy stacej i ty dnesni generatory barevnyho sumu, co se z nich da volat.
Ale na foceni to chce neco lepsiho. Z kvalitni digizrcadlovky se taky dost tezko telefonuje :) :) . Porid si lepsi manazerskej mobil a na foceni radsi aspon nejakou krabicku od mydla (kompakt), bude to vyhodnejsi. Reseni vsechno v jednom je vzdycky akorat kompromis na vsech stranach.
Duvsan

#18 Příspěvek od Duvsan »

PvvS, ďakujem za názor, ale ťaháš druhé husle.
Pre zopakovanie. Momentálne uvažujem o niečom, čo by vedelo telefonovať a inak malo vlastnosti miniatúrneho počítača postačujúce na prezeranie internetu a púšťanie hudby a internetového rádia. V rámci telefónov "kvalitný" foťák je podmienkou, tzn. min. úroveň telefónu SE C702, ktorý mám a som s ním spokojný (s tým foťákom), ďalej USB hub a port pre pripojenie monitoru. Cenový strop povedzme 500€, max. rozmery cca 3''. Existuje niečo podobajúce sa tomu? Ak nie, tak návratka k mobilom. Ď
Duvsan

#19 Příspěvek od Duvsan »

Ako nad tým uvažujem, počítač radšej nech zostane doma. Opäť som prehodnotil a dospel som k tomuto; chcem mobil, ktorý bude spĺňať jednu z nasl. položiek:
- aktívna krytka
- optický zoom
ak možno, tak oboje
- kvalitný audio výstup.
Solídny foťák s ostrením zostáva v platnosti.
Cenový strop 300€, začnime u 200€. Máte niekto tipy?
Ď
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Duvsan píše:Hoho, keby som chcel naozaj kvalitné fotky, tak používam klasiku.... Ide o to, že mobil mám vždy so sebou a keď už mobil s foťákom, tak foťák z tých najlepších. Keď som napísal, že C702 stačila, myslel som, že bude jasné, kde sa hrám. Na aktívnej krytke je pekné, že mobil vytiahnem z vačku, krytku odsuniem a fotím. Ale takých mobilov je už asi málo.
Má niekto tip ešte na nejaký okrem X6? Dík

Nedávno jsem vyměnil SE C702 za SE Elm J10i2 a spíš bych řekl, že je to krok zpět: sice dělá fotky v rozlišení 5M, ale v podstatě jen generuje větší soubory. Použitá optika lepší není, což činí většinu vyššího rozlišení zbytečnou. Nějaká detekce úsměvu a podobné fígoviny spíše obtěžují, než pomáhají, aktivní krytka odpadla, takže foťák nelze použít se zamčenou klávesnicí, jako u 702, zoom to má jen digitální.
Na okraj: ta aktivní krytka stejně nechránila objektiv před zaprášením, za ni se sajrajt normálně dostal.
Jedinou výhodou je menší spotřeba telefonu v klidu - při stejné kapacitě a stáří baterky, při stále stejném využití (foťák / telefon / SMS) vydrží baterka 7-10 dní, zatím, co ve starším vydržela 4-6 dní.
Internet a ostatní, jako pevně do tlačítek zadrátované tý-funkce se na Elmu lépe vyřadily, takže už se mi nestává náhodným stisknutím tlačítka, že se začne nechtěně a ještě placeně připojovat (i když to jsem u 702 obešel přepsáním čísla pro připojení na nesmyslné), ale naopak, než se během hovoru proklikám do tel.seznamu, abych někomu přečetl číslo, to chvíli trvá.
Jo, a v režimu rádia nebo přehrávače žerou oba mobily prakticky stejně - tak do 20 hodin na jedno nabití, aby byly ještě použitelné na krátký hovor.
Stačí ti taková recenze?

Osobně s sebou totiž všude tahám žebráka HP M525, který má 6Mpix rozlišení a hanebný postprocessing i v módu BEST, optiku taky nic moc, ale má optický zoom, snadnější volbu režimu snímku, zkrátka z něj dostanu ty snímky i přes to vše v lépe zpracovatelné kvalitě, než z Elma.
To v případě, že nevím, jestli budu fotit.
Když s focením počítám předem, jistí to Praktica L2 a pár objektivů a filtrů s sebou. Středněformátovou Flexaret VII sem tedy už dlouho nepoužil, ale skeny z formátu negativu 6x6cm jsou fantastické i při rozlišení jen 2400dpi....
Pikofarad

#21 Příspěvek od Pikofarad »

Mám Nokia 5800 XpressMusic a mohu doporučit.Foťák je ucházející,při dostatečném světle jsou věrné ostré snímky.MP3 hraje taky slušně,navíc je v něm navigace.Slušný mobil dnes do 4tis.Já kupoval před 2lety za 7
Duvsan

#22 Příspěvek od Duvsan »

Pánové, děkuju za reference. Hille, bodnul jsi (a já jsem sklesnul).
Pikofarad, fotky té Nokie prý trpí docela kompresí. Budu hledat dál.
Duvsan

#23 Příspěvek od Duvsan »

Tak zatiaľ vedie Samsung Ultra Touch a za ním tiahnu
Nokia 6720 classic
Nokia 6600i slide
Nokia 6700 slide
Nokia 6700 classic
Budem pátrať ďalej. Ešte mám SE, HTC, Motorola,... :D
Artaban001

#24 Příspěvek od Artaban001 »

Hele, co se týká doplňkových funkcí, zatím je na tom nejlíp Sony Ericsson.
Mám SE CEDAR. Má 2MPX foták ucházející kvality - používám ho jako okamžitý záznamník, když jsem línej nosit tužku a papír, abych si něco poznamenal - výstup na 3.5 jack pro sluchátka, rádio, který je na rozdíl od Nokiáckých použitelný a MP3 přehrávač zcela taky ujde. ještě mi zbyla bezdrátová bluetooth bondovka, kterou jsem v krabici našel, když jsem ji ukládal na co kdyby..

Jinak. Samozřejmě je nejlepší mít externí MP3 přehrávač. Ten můj nabíjím při použití kolem 1hod denně jednou za měsíc a půl (Philips Ariaz), což u mobilu jaksi nehrozí.

Nejsem jinak odpůrcem NOKIA, sám jsem měl dva jejich modely, z kterých jsem usoudil, že NOKIA má filozofii, že telefon je od toho aby se s ním telefonovalo a na poslech rádia je tranzistorák.
Duvsan

#25 Příspěvek od Duvsan »

Ďakujem za tip, ale Cedar postráda autofocus.
masar

#26 Příspěvek od masar »

Tak s tím autofocusem jsem to nějak nepochopil. :wink:
hafca

#27 Příspěvek od hafca »

Jestli se nepletu, tak u mobilů a podobných přístrojů jsou v podstatě jen dva způsoby ostření. Buď je objektiv tzv. fixfokus což znamená, že je pevně zaostřený od nějaké vzdálenosti až do nekonečna. Nebo u lepších je druhá varianta, kdy se objektiv opravdu automaticky zaostřuje. Ty fotky jsou pak o poznání lepší nebo by měly být. Můj telefon HTC Wildfire má tu automatiku a fotky jsou celkem slušné. Na pořádný foťák to sice nemá, ale proti E51 co jsem měl jsou přece jen lepší.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Duvsan

#28 Příspěvek od Duvsan »

Vysvetlil to hafca.
U SE som zatiaľ študoval Xperiu a Xperiu Mini Pro, už sú celkom lacné. Ďalší by bol Hazel. Nokie som zrušil. Ešte poštudujem.
masar

#29 Příspěvek od masar »

Dík za vysvětlení. No já bych asi volil spíše ten fix-focus, vzhledem k nejčastějšímu účelu použití. (O tom, co chci mít ostré raději rozhoduji sám). :wink:
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

S tym neodfotis ani papier s textom, bude to rozmazane.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“